Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
 
Sähköä edullisella kuukausihinnalla - nyt ensimmäinen kuukausi veloituksetta!

Tutustu ja tilaa

Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Fortum Fiksu auttaa säästämään sähköä

Pasi Nybergin perheen vuonna 2003 rakennettu omakotitalo lämpiää suoralla sähkölämmityksellä ja varaavalla takalla. Se on ollut toimiva yhdistelmä, mutta energiakustannusten optimoiminen on ollut vaivalloista. Keväällä perhe pääsi Fortum Fiksu suora sähkölämmitys -järjestelmän pilottiasiakkaiksi. Pasi Nyberg vakuuttui sähkönohjausjärjestelmästä heti.

”Nyt lämmityksen säätö on äärimmäisen helppoa kännykällä. Muuten meidän pitäisi säätää jokainen termostaatti erikseen, eikä sitä tulisi tehtyä”, Nyberg sanoo.

Käyttö on yllättänyt helppoudellaan. Kun Nybergille oli luotu tunnukset Fortum Fiksu -palveluun ja sovellus ladattu älypuhelimeen, asetettiin Fiksu-sovelluksella halutut lämpötilat ja lämmitysajat. Sovellus tarkkailee asujien lämpötilatoiveita, kodin lämpötilaa ja sähkön pörssihintaa sekä optimoi sähkön ostamisen ja -kulutuksen näiden mukaan.

Apuri järkevään energiankäyttöön

Ammattiasentajat hoitivat Fortum Fiksun asennuksen parissa tunnissa. Pienen totuttelun jälkeen Fiksusta on tullut helppo apuri.

”Patterikohtainen säätö on suuntaa antava. Nyt Fiksun anturi mittaa todellista lämpötilaa yläkerrassa ja säätelee lämmitystä sen mukaan. Asumismukavuus on meille iso asia.”

Yläkerran suoran sähkölämmityksen ja alakerran varaavan lattialämmityksen lisäksi perhe on antanut 300 litran lämminvesivaraajan Fiksun ohjattavaksi.

”Järjestelmä lämmittää veden aamuyöllä, kun sähkön tuntihinnat ovat edullisimmillaan”, Pasi Nyberg toteaa tyytyväisenä.

”Rahan säästö oli tietenkin tärkeä motiivi. Olisi hienoa, jos sähkönkulutuksemme tippuisi kymmenen prosenttia ilman, että tingimme mistään.”

”Omakotiasujalle Fiksu on tärkeä kaveri. Mutta vaikka lämmitystä onkin mielenkiintoista
seurata, emme halua miettiä sitä edes joka viikko. Lämmitys toimii hyvin silloin, kun sitä ei tarvitse ajatella”, Pasi Nyberg sanoo.

Myyntipäällikkö Sami Naskali Fortumista tietää, miten Fortum Fiksua kannattaa hyödyntää.

Hyödynnä Fortum Fiksu näin - Sami vinkkaa

Fortumin myyntipäällikkö Sami Naskali kertoo, miten Fortum Fiksusta saa parhaan hyödyn.

  1. Tyhjä talo pärjää vähemmällä lämmöllä. Fortum Fiksu tekee asiat helpoksi. Sinun tarvitsee vain määritellä haluamasi lämpötilat älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja tekniikka hoitaa loput.
    Määrittelyn voit tehdä kotona tai etänä – missä ja milloin ikinä haluatkin.
  2. Fiksu ostaa, kun sähkö on halpaa. Fortum Fiksu auttaa sähkölämmittäjää ottamaan hyödyn
    irti tuntihinnoitellusta sähkösopimuksesta. Kun sähköä ennen kului vakiomäärä hinnasta riippumatta, Fortum Fiksu painottaa ostot edullisiin tunteihin ja välttää kalliita ostoja automaattisesti.
  3. Ihminen nukkuu parhaiten, kun on aavistuksen viileämpää. Fiksun avulla voit ajastaa lämmityksen kytkeytymään pienemmälle ennen tavanomaista nukkumaanmenoaikaa ja heräät aamulla levänneenä. Fiksu huolehtii, että aamulla herätessä on taas mukavan lämmin.
  4. Taloa kannattaa lämmittää sillä, mikä on edullisinta, ja sähkölämmitteisissä taloissa se on usein ilmalämpöpumppu. Kytkemällä pumpun Fortum Fiksun ohjattavaksi varmistut siitä, että pumppu  seuraa automaattisesti oman lämmitysprofiilin tavoitelämpötiloja kuitenkin kalliimpia tunteja välttäen.

Tilaa Fortum Fiksu puhelimitse tai verkosta

Puh. 0200 99 330 (pvm/mpm)
ma–pe klo 9–17 tai verkosta

fortum.fi/fiksukoti

• Fortum Fiksu on tilattavissa kaikkialla Suomessa omakotitaloihin, joissa on öljy- tai vesikiertoinen varaava sähkölämmitys. Uudellamaalla Fortum Fiksun voi tilata myös suoralla sähkölämmityksellänvarustettuihin taloihin.
• Kerro tilausta tehdessäsi oma lämmitysmuotosi.
• Fortum Fiksun käyttö edellyttää, että sinulla on kiinteä internet-yhteys Fiksu-modeemia varten sekä tuntihinnoiteltu Fortum Tarkka -sähkösopimus. Lisäksi tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen laitteiston ohjaamista varten.
• Peruspaketin laitteiden lisäksi Fortum Fiksu -tilaus sisältää ammattiasennuksen.

Fortun Fiksu -ratkaisut kotiin ja vapaa-ajan asunnolle

 

Lisää samasta aihealueesta

Energiansäästö

   |   
Halkian kylällä Pornaisissa, rauhaisan maalaismaiseman keskellä sijaitsee islanninhevostalli Stall Saer. 15 hevosen tallin omistaa Harri Virtanen puolisonsa kanssa, ja ...
Lue lisää

Energiansäästö

   |   
Yhä useammat tiedostavat nykyisin ympäristönsuojelun merkityksen ja haluaisivat tehdä ympäristöystävällisempiä valintoja arjessaan. Lopulta pienet teot voivat viedä ...
Lue lisää

Energiansäästö

   |   
Uudella Aurinkovalinta-lisäominaisuudella saa sähkösopimukseen 100 % aurinkosähköä. Jokaisesta Aurinkovalinnasta lahjoitetaan vuosittain viisi euroa John Nurmisen ...
Lue lisää

Energiansäästö

   |   
Kallion legendaariselle Pub Sirdielle nimensä antanut yrittäjäpariskunta suosii uusiutuvaa energiaa niin kotona kuin mökilläkin. Dieter Gehring muistuttaa tammea. Hän ...
Lue lisää
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä
   |   
Why are we doing this trip? First of all, whenever we discuss electric cars, there are questions about how the battery lasts in the winter, or how to cope with charging ...
Lue lisää
   |   
Sähkön säästö onnistuu parhaiten, kun tiedät, mistä kulutus muodostuu, ja miten asumismuotosi siihen vaikuttaa. Kun nämä asiat ovat selvillä, osaat valita myös parhaan ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 9–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA