Fortum blogi

Fortum Fiksu auttaa säästämään sähköä

9.1.2017 8:01:37 / by arjakulmala

Pasi Nybergin perheen vuonna 2003 rakennettu omakotitalo lämpiää suoralla sähkölämmityksellä ja varaavalla takalla. Se on ollut toimiva yhdistelmä, mutta energiakustannusten optimoiminen on ollut vaivalloista. Keväällä perhe pääsi Fortum Fiksu suora sähkölämmitys -järjestelmän pilottiasiakkaiksi. Pasi Nyberg vakuuttui sähkönohjausjärjestelmästä heti.

”Nyt lämmityksen säätö on äärimmäisen helppoa kännykällä. Muuten meidän pitäisi säätää jokainen termostaatti erikseen, eikä sitä tulisi tehtyä”, Nyberg sanoo.

Käyttö on yllättänyt helppoudellaan. Kun Nybergille oli luotu tunnukset Fortum Fiksu -palveluun ja sovellus ladattu älypuhelimeen, asetettiin Fiksu-sovelluksella halutut lämpötilat ja lämmitysajat. Sovellus tarkkailee asujien lämpötilatoiveita, kodin lämpötilaa ja sähkön pörssihintaa sekä optimoi sähkön ostamisen ja -kulutuksen näiden mukaan.

Apuri järkevään energiankäyttöön

Ammattiasentajat hoitivat Fortum Fiksun asennuksen parissa tunnissa. Pienen totuttelun jälkeen Fiksusta on tullut helppo apuri.

”Patterikohtainen säätö on suuntaa antava. Nyt Fiksun anturi mittaa todellista lämpötilaa yläkerrassa ja säätelee lämmitystä sen mukaan. Asumismukavuus on meille iso asia.”

Yläkerran suoran sähkölämmityksen ja alakerran varaavan lattialämmityksen lisäksi perhe on antanut 300 litran lämminvesivaraajan Fiksun ohjattavaksi.

”Järjestelmä lämmittää veden aamuyöllä, kun sähkön tuntihinnat ovat edullisimmillaan”, Pasi Nyberg toteaa tyytyväisenä.

”Rahan säästö oli tietenkin tärkeä motiivi. Olisi hienoa, jos sähkönkulutuksemme tippuisi kymmenen prosenttia ilman, että tingimme mistään.”

”Omakotiasujalle Fiksu on tärkeä kaveri. Mutta vaikka lämmitystä onkin mielenkiintoista
seurata, emme halua miettiä sitä edes joka viikko. Lämmitys toimii hyvin silloin, kun sitä ei tarvitse ajatella”, Pasi Nyberg sanoo.

Myyntipäällikkö Sami Naskali Fortumista tietää, miten Fortum Fiksua kannattaa hyödyntää.

Hyödynnä Fortum Fiksu näin - Sami vinkkaa

Fortumin myyntipäällikkö Sami Naskali kertoo, miten Fortum Fiksusta saa parhaan hyödyn.

  1. Tyhjä talo pärjää vähemmällä lämmöllä. Fortum Fiksu tekee asiat helpoksi. Sinun tarvitsee vain määritellä haluamasi lämpötilat älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja tekniikka hoitaa loput.
    Määrittelyn voit tehdä kotona tai etänä – missä ja milloin ikinä haluatkin.
  2. Fiksu ostaa, kun sähkö on halpaa. Fortum Fiksu auttaa sähkölämmittäjää ottamaan hyödyn
    irti tuntihinnoitellusta sähkösopimuksesta. Kun sähköä ennen kului vakiomäärä hinnasta riippumatta, Fortum Fiksu painottaa ostot edullisiin tunteihin ja välttää kalliita ostoja automaattisesti.
  3. Ihminen nukkuu parhaiten, kun on aavistuksen viileämpää. Fiksun avulla voit ajastaa lämmityksen kytkeytymään pienemmälle ennen tavanomaista nukkumaanmenoaikaa ja heräät aamulla levänneenä. Fiksu huolehtii, että aamulla herätessä on taas mukavan lämmin.
  4. Taloa kannattaa lämmittää sillä, mikä on edullisinta, ja sähkölämmitteisissä taloissa se on usein ilmalämpöpumppu. Kytkemällä pumpun Fortum Fiksun ohjattavaksi varmistut siitä, että pumppu  seuraa automaattisesti oman lämmitysprofiilin tavoitelämpötiloja kuitenkin kalliimpia tunteja välttäen.

Tilaa Fortum Fiksu puhelimitse tai verkosta

Puh. 0200 99 330 (pvm/mpm)
ma–pe klo 9–17 tai verkosta

fortum.fi/fiksukoti

• Fortum Fiksu on tilattavissa kaikkialla Suomessa omakotitaloihin, joissa on öljy- tai vesikiertoinen varaava sähkölämmitys. Uudellamaalla Fortum Fiksun voi tilata myös suoralla sähkölämmityksellänvarustettuihin taloihin.
• Kerro tilausta tehdessäsi oma lämmitysmuotosi.
• Fortum Fiksun käyttö edellyttää, että sinulla on kiinteä internet-yhteys Fiksu-modeemia varten sekä tuntihinnoiteltu Fortum Tarkka -sähkösopimus. Lisäksi tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen laitteiston ohjaamista varten.
• Peruspaketin laitteiden lisäksi Fortum Fiksu -tilaus sisältää ammattiasennuksen.

Fortun Fiksu -ratkaisut kotiin ja vapaa-ajan asunnolle

 

Topics: Fortum Fiksu -tuotteet, Artikkelit, fortum fiksu, suora sähkölämmitys

arjakulmala

Written by arjakulmala

Subscribe to Email Updates

Lists by Topic

see all

Posts by Topic

Katso kaikki

Recent Posts