13.06.2018
4 Min

Drive-in -leffa, koeajoja ja kesäillan huumaa – sähköautoista innostuneet kokoontuivat toukokuussa

Drive-in -elokuvat liittyvät monen mielessä möreästi muriseviin amerikanrautoihin ja -60-luvun tunnelmaan. Lauantaina 26.5. meininki oli jotain aivan muuta: kymmenien sähköautojen lipuessa lähes ääneti paikalle erottuivat kesäillasta myös laulurastaan sävelet, ja tuoksumaailmaa hallitsi pakokaasun sijaan kukkiva pihlaja.


Yhden yrityksen ja kahden yhdistyksen yhteisponnistus

Sähköautoilijat kutsuttiin elokuvailtaan Fortumin, Tesla Club Finlandin ja Sähköautoilijat ry:n aloitteesta. Moderni tekniikka ja nostalginen drive-in -leffakonsepti yhdistyivät toisiinsa sulavasti, ja tapahtuma henki hyväntuulista tunnelmaa alusta loppuun.

”Tavoitteenamme on tehdä sähköautoilua näkyväksi ja helposti lähestyttäväksi erilaisin yhteisöä yhteen tuovin tapahtumin”, kertoo markkinointipäällikkö Pauliina Smeds Fortumilta.

”Iltaan osallistuneista moni tuli kertomaan vaikuttuneensa siitä, kuinka paljon sähköautoilijoita jo onkaan, ja kuinka innostuneita sähköautoon siirtyneet valinnastaan ovat.”


Tuore Star Wars -elokuva ja sähkömenopelit houkuttelivat

Lohjalaiset Tytti Suomalainen ja Mikko Herranen innostuivat leffaillasta hoksattuaan sen Fortumin Facebook-sivuilta. ”Hyvillä mielin tulimme tänne tällaisena aurinkoisena iltana! Sähköautoilu on meille ekologinen valinta. Vuodessa tulee ajettua jopa yli 45 000 kilometriä, joten sähköauto on selkeä säästö sekä luonnolle että taloudellisesti itselle”, kertoo Mikko Herranen.

Tapahtumaan saapui n. 70 sähköautokuntaa. Yksi Långvikin parkkialueista olikin varattu kokonaan leffayleisön käyttöön ja kaikille riitti hyvällä näköalalla varustettu oma paikka. Moni oli varautunut elokuvailtaan eväin ja snacksein, joita toki tarjoiltiin myös illan järjestäjien puolesta.

Illan elokuvana nähtiin juuri ensi-iltansa saanut Solo: A Star Wars Story. Säpinää riitti myös elokuvaelämyksen ulkopuolella: koeajettavana oli sekä sähköautoja että -polkupyöriä. Fortumin pisteellä uteliaat pääsivät tutustumaan aurinkopaneeleihin, Fortumin aurinkolatauspalveluun sekä sähköautojen kotilatausratkaisuun. Suurin kuhina kävi sähköautojen ympärillä: ne selvästi kiinnostivat paikalle saapuneita.

fortum_sahkoauto_drivein_2

Tapahtumassa esiteltiin myös muun muassa Fortumin aurinkopaneeleita ja kotilatausratkaisuja sähköautoille.


Sähköautoilu vahvalla kasvu-uralla

Tesla Club Finlandissa on huomattu jo aiemmin, että sähköautot herättävät myönteistä uteliaisuutta. 

Teollisuusneuvos Kari Kallonen, Tesla Clubin ja Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja, naurahtaa. ”Kun olimme perustamassa Tesla Club Finlandia neljä vuotta sitten, ajattelimme, että siitä tulee tyypillinen automerkkikerho. Tilanne räjähtikin positiivisessa mielessä käsiin – sähköautoilun ympärille on muodostunut innostunut yhteisö.”

”Sähköautojen omistajien lisäksi joukossa on mukana yleisesti sähköisestä liikkumisesta kiinnostuneita. Selkeästi tällaiset tapahtumat osoittavat myös sen, että esimerkiksi sähköautoiluun liittyvälle tiedonjakamiselle on tilausta”, Kallonen jatkaa.

Tapahtumakoordinaattori Kirsi Immonen Tesla Club Finlandista on hyvin tyytyväinen tapahtumaan. “Haluamme, että sähköautoilu on yhä useamman saavutettavissa. Järjestimmekin tilaisuuteen esille myös yhden myynnissä olevan, käytetyn sähköauton – innostaaksemme paikallaolijoita tutkimaan käytettyjen sähköautojen markkinoita.”

Fortum kannustaa sähköllä liikkumiseen ja kestäviin valintoihin

Myös Fortumilla ollaan ilahtuneita paitsi tapahtuman, etenkin itse sähköautoilun suosiosta.

”Koeajot ja keskustelu sähköauton jo hankkineiden kanssa madaltavat kynnystä harkita sähköautoon siirtymistä: kun pääsee kyselemään aiheesta jo tovin sähköautoilleilta, saa hommasta konkreettisemman kuvan”, kertoo myyntipäällikkö Mikko Salo. “Kovaa kyytiä saavat siis paitsi koeajajat, myös ennakkoluulot!”, hän naurahtaa.

Pauliina Smedsiä ilahduttaa myös tapahtuman saama mediahuomio. ”Pyrimme tietenkin myös laajempaan vaikuttavuuteen tempauksillamme, ja olimmekin valtavan iloisia, kun saimme myös valtakunnan median paikalle tekemään TV-inserttiä tapahtumasta. Askel askeleelta kokemukset sähköautoilusta leviävät laajemmalle, ja yhä useampi kartoittaa mahdollisuuksiaan siirtyä itsekin lähitulevaisuudessa sähköautoilijaksi”, Smeds ennustaa.

“Ihmisten kutsuminen yhteen on meille tärkeää monista eri syistä. Kehitämme palveluita yhdessä asiakkaidemme kanssa, koska uskomme parhaiden oivallusten syntyvän aidoista asiakastarpeista. Näissä tapahtumissa tapaamme aktiivista asiakaskuntaa, joka mielellään kantaa kortensa kekoon uusien, kestävien palvelukonseptien kehittämiseen. ”

fortum_sahkoauto_drivein_3

Sähköautojen ympärillä kävi kova kuhina

Save-the-date: lauantai 25.8.2018


Illan suuren suosion myötä sille on tulossa myös jatkoa. ”Tunnelma oli käsin kosketeltava, ja tilaisuudessa olleet koeajettavat sähköautot olivat koko ajan ajossa. Halukkaita koeajajia riitti ihan jonoksi asti. Myös koeajettavissa olleet sähköpyörät kiinnostivat monia. Teema todella innostaa jo suurta joukkoa suomalaisia”, Pauliina Smeds iloitsee.

”Saimme runsaasti positiivista palautetta tapahtumasta ja valmistelemmekin jo seuraavaa iltaa elokuulle Helsinkiin: merkatkaa kalenteriin lauantai-ilta 25.8.2018”, hän vinkkaa.

Viimeiseksi Pauliina haluaa vielä välittää Fortumin terveiset illan todellisille tähdille, sähköautoilijoille: ”Tapahtumillamme haluamme myös kiittää kaikkia sähköautoilijoita heidän henkilökohtaisesta, merkittävästä ekoteostaan ja puhtaamman liikenteen edistämisestä.”

 

Fortum-tiesitko-taman-sahkoautoilusta-v2

 


Lue lisää sähköautoilusta:
www.chargedrive.fi
https://www.fortum.fi/kotilataus
https://www.fortum.fi/lataus
https://www.facebook.com/groups/sahkoautot.nyt/
https://www.sahkoautoilijat.fi/
https://www.teslaclub.fi/

Lue lisää sähköautoilijoille suunnatusta Fortumin Aurinkolataus-palvelusta:
https://www.fortum.fi/aurinkolataus
https://www.fortum.fi/aurinko

Katso MTV3:n uutisinsertti tapahtumasta
(kohta: 5:38)

Lisätietoja syksyn tapahtumasta & mahdolliset yhteistyöehdotukset;
pauliina.smeds@fortum.com, p. 0407173269.

New call-to-action