24.01.2020
1 Min

Hiilineutraali kaukolämpö kaikille omakotitaloasiakkaille

Uusi vuosi tuo täysin hiilineutraalisti tuotetun kaukolämmön kaikille omakotitaloasiakkaille. Hiilineutraalius tarkoittaa sitä, ettei kaukolämmön tuotannossa ole syntynyt hiilidioksidipäästöjä tai puuperäisistä polttoaineista syntyneet hiilidioksidipäästöt sitoutuvat takaisin uusiin puihin metsissä.

Hiilineutraali kaukolämpö tuotetaan tällä hetkellä Espoon alueella jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä. Hiilineutraalin kaukolämmön tuotannon osuus on nyt 26 % ja tästä osuudesta tarjotaan lämpö kaikille omakotitalossa asuville asiakkaille.

Tänä vuonna Espooseen valmistuu pääosin puuhaketta käyttävä lämpölaitos sekä geolämpölaitos, joiden avulla hiilineutraalin kaukolämmön osuus nousee 40 prosenttiin Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämpöverkossa.

Järvenpäässä ja Tuusulassa hiilineutraalin kaukolämmön osuus on 77 %. Tämä lämpö on tuotettu pääosin puuhakkeella.

”Meillä on suuri muutos edessämme, kun tavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaille hiilineutraalia lämpöä tämän uuden vuosikymmenen loppuun mennessä. Olen ylpeä siitä, että voimme tarjota noin 2300:lle omakotiasiakkaille kaukolämmön täysin ekologisesti tuotettuna”, kertoo kaukolämmön tuotepäällikkö Laura Kämpe.

”Hiilineutraali kaukolämpö kiinnostaa myös kasvavassa määrin vastuuntuntoisia yrityksiä ja taloyhtiöitä. Koska hiilineutraalia kaukolämpöä ei vielä ole niin paljon tarjolla, että sitä riittäisi kaikille, tarjoamme hiilineutraaliuden pientä lisämaksua vastaan”, hän jatkaa.

Esimerkkejä ekologisesta tuotannostamme löydät osoitteesta www.fortum.fi/puhdaslampo 

New call-to-action