21.02.2020
1 Min

Designtalon ja Puron yhteishanke: Hiilineutraalit omakotitalot

Tiesitkö, että rakentaminen ja asuminen vastaavat kolmasosaa Suomen kasvihuonepäästöistä? Päästövähennyksien lisäksi tarvitsemme myös paljon uusia tapoja poistaa hiilidioksidia ilmakehästä, jotta ilmastonmuutosta saadaan tehokkaasti jarrutettua. Nykyään alle 50% CO2-päästöistä imeytyy luontoon ja siksi on elintärkeää nopeuttaa CO2-poistojen kehittämistä. 

Hiilineutraalien tuotteiden ja palveluiden tarjonta kasvaa jatkuvasti – ja pian rakennetaan myös Suomen ensimmäiset hiilineutraalit omakotitalot. Designtalon uuden ECO2-kodin kaikki hiilidioksidipäästöt on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta, rakennusvaiheesta asumiseen ja 50 vuodeksi eteenpäin. Hiilineutraalius on toteutettu Puro-startupimme kautta. ECO2-kodit on myös suunniteltu ekologisen rakentamisen ratkaisuita painottaen – rakentamisen päästöjen lisäksi tavallisesti päästöjä syntyy myös rakennusmateriaalien valmistuksesta. Ensimmäisiä ECO2-taloja aletaan rakentamaan tänä keväänä Uudellemaalle ja Tampereen seudulle.

Mikä on Puro? 

 

Fortumin oma startup on luonut maailman ensimmäisen markkinapaikan, joka käy kauppaa hiilidioksidin poistolla ilmakehästä. Puro on 23 edelläkävijäyrityksen pilottihanke, jonka tavoitteena on tehdä hiilidioksidin poistosta verifioitavaa, vertailukelpoista ja kaupallista toimintaa. Puron tarjoamilla poistotodistuksilla yritykset voivat tarjota tuotteita hiilineutraaleina.

Purossa mukana olevia yrityksiä ovat mm. Tieto, Valio, St1, Pöyry Management Consulting, Compensate Foundation, Carbofex, Yara Suomi Oy, Lassila & Tikanoja, SOK, Orbix, Nordic Offset, Hedman Partners, South Pole ja SEB. Osapuolet ovat yhdistäneet pilotissa voimansa yli toimialarajojen.

Lue Purosta lisää täältä.

New call-to-action