04.07.2019
3 Min

Äänikirjat hurmaavat ympäri maailman - Fortumin asiakasetuna saat 45 ilmaista päivää Nextoryssa

Onko sinunkin tuttavapiirissäsi nykyisin niitä ihmisiä? Nimittäin innostuneita ihmisiä, jotka eivät malta jättää kuuntelematta kirjaa loppuun, ja jotka saattavat sivulauseessa kertoa, jostain, mitä ovat kuunnelleet? Äänikirjojen suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana. Fortum tarjoaa nyt asiakkailleen mahdollisuuden kokeilla äänikirjojen lumoavaa maailmaa uudessa äänikirjapalvelussa Nextoryssa 45 päivän ajan ilmaiseksi.

Äänikirjan suosio ei ole sattumaa

Äänikirjan kuuntelu ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nykyisin. Sovellus kulkee mukana puhelimessa tai muussa älylaitteessa mihin vain ja kirjoja on mahdollista kuunnella myös offline-tilassa. Genrejä on laidasta laitaan dekkareista fitness-oppaisiin. Toisin sanoen äänikirjat tarjoavat kaikkea, mitä mikä tahansa hyvin varustettu kirjakauppa. Sen lisäksi äänikirjoista on usein sovelluksissa myös e-kirjaversio, joten mikään ei estä välillä myöskin lukemasta teoksia samaisesta palvelusta.

Lepohetki silmille, vapaat kädet ja mahdollisuus rentoutua

 

Äänikirjoissa on ihana mahdollisuus lepuuttaa silmiä ja rentoutua esimerkiksi laiturinnokassa sukeltaen tarinaan. Myös silmät kaipaavat lomaa, ja äänikirjoja kuunnellessa voi etsiä itselleen mukavan paikan, ihailla kesäistä maisemaa tai vaikkapa puuhailla pihalla. Useat tutkimuksetkin tukevat sitä, että silmille onkin hyvä antaa lepotaukoa näytöistä. Äänikirjat mahdollistavat uteliaalle mielelle leppoisan tavan löytää uutta tietoa tai heittäytyä hyvään romaaniin. 

Mukaansatempaavan tarinan lisäksi äänikirja toimii jo ihan fysiologisesti rentouttavana kokemuksena, sillä miellyttävänä koettu ihmisääni vaikuttaa meihin usein rentouttavasti. 

Fortumilaisten kokemuksia äänikirjapalvelusta:

 

Mia:

Milloin kuuntelet äänikirjoja?

"Minulla oli äänikirjoja kohtaan ennakkoluuloja; en uskonut, että nauttisin niistä. Mutta nyt en haluakaan enää olla ilman. Kuuntelen äänikirjoja pihalla tai mökillä puuhastellessani, koiralenkillä ja autoillessani tai lentokoneessa."

Millaisia teoksia kuuntelet?

"En esimerkiksi  koskaan aiemmin ollut lukenut Jo Nesbøta, mutta nyt olen kuunnellut jo useita hänen kirjojaan. Puuhastellessa dekkarit ovat parhaita, pysyy mielenkiinto yllä vaikka tekisi samalla jotain muutakin. Siivoilu ja puuhastelu on paljon jännempää kun samalla “saa ratkaista murhia." 

Äänikirjojen hyvät puolet?

"Lukija on tosi tärkeä. Toivoisin voivani myös valita lukijan kirjakohtaisesti. Hyviä ominaisuuksia palveluissa ovat uniajastin, luettujen/kuunneltujen kirjojen listaukset, arvostelut ja kirjojen parissa käytetty aika, melko hyvät hakutoiminnot. Hyvää on myös ekologisuus – ei tarvitse ostaa painettuja kirjoja –  sekä nopeus – haluttu kirja on heti käytössä." 

 

Jaakko:

Milloin kuuntelet äänikirjoja?

"Olin kuunnellut joitakin äänikirjoja jo noin 10 vuotta sitten CD-levyiltä, mutta säännöllisen äänikirjojen kuuntelun aloitin viime vuoden kesälomallani. Kuuntelen äänikirjoja lähes päivittäin ennen nukkumaanmenoa sängyssä, julkisissa kulkuvälineissä ja esimerkiksi ruokaa tehdessä tai siivotessa."

Millaisia teoksia kuuntelet?

"Minulla on samaan aikaa kuuntelussa yleensä yksi kaunokirjallisuuden teos ja yksi tietokirja. Sitten valitsen tilanteen ja fiiliksen mukaan, kumpaa kuuntelen. Pidän elämänkerroista, erityisesti urheilijoiden elämänkerroista ja vanhoista vakoojadekkareista. Viimeisin suosikkini on John le Carrén Mies kylmästä. Lukijan ääni on tärkeä. Hyvään lukijan ääneen ei liiemmin kiinnitä huomiota, mutta huono ääni vie keskittymisen pois itse kirjasta."

Äänikirjojen hyvät puolet?

"Kirjoja tulee kulutettua nyt enemmän, sillä kirjoista voi nyt nauttia useammissa tilanteissa, esimerkiksi juuri ruoanlaiton yhteydessä. Se juuri on äänikirjojen hyvä puoli."

 

Laura: 

Ensivaikutelmat äänikirjoista?

"Aloitin äänikirjojen kuuntelun viikko sitten. Nextory oli helppo ottaa käyttöön – rekisteröidyin nettisivuilla ja sovelluksen ladattuani kirjauduin. Sovelluksesta tuntuu löytyvän todella hyvä valikoima – olen tallentanut suosikkeihini kuuntelua odottamaan useita uutuuskirjoja, joihin perehtymistä odotan innolla. Yllätyin iloisesti siitä, että moni kirjoista löytyy myös tekstiversiona." 

Millaisia teoksia kuuntelet?

"Koin pitkään perinteiset kirjat itselleni luontevammiksi. Toisaalta on välillä haastava löytää sopiva hetki, jolloin malttaisi uppoutua kirjaan. Huomasin heti, että lukijan ääni on itselleni todella tärkeä. Aloitin äänikirjojen kokeilun kiinnostavan oloisesta englanninkielisestä kirjasta. Kirjassa oli paljon dialogia ja lukija jostain syystä yritti imitoida ranskalaisen päähenkilön aksenttia kuulostaen hirveältä. Lopetin kirjan lyhyeen. Muut kokeilemani kirjat, niin englanniksi kuin suomeksikin, ovat olleet miellyttävän kuuloisia. Olin kuullut suosituksia Gail Honeymanin Eleanorille kuuluu ihan hyvää-kirjasta. Kirja tempaisi nopeasti mukaansa - siinä on sopivasti arvoituksellisuutta joka saa kuuntelemaan aina hieman lisää. Nyt kuuntelen Heather Morrisin Auschwitzin tatuoijaa."

Milloin kuuntelet äänikirjoja?

"Kuuntelen äänikirjoja työmatkojen ajan, aamulla ennen töihin lähtöä ja joskus myös illalla ennen nukahtamista. Unitoiminto on kätevä – se laittaa kirjan tauolle esimerkiksi 15 minuutin kuluttua siltä varalta että nukahdan. On myös mukavampaa rauhoittua kirjan parissa, kuin vaikkapa sosiaalista mediaa selaten – se on ollut tapa,  josta olen halunnut eroon."

Äänikirjojen hyvät puolet?

"Äänikirja tulee laitettua helposti päälle – se kun ei sido paikoilleen. Huomasin nopeasti, että sopivia tilaisuuksia kuunteluun löytyy helpommin, kuin tavallisen kirjan lukemiseen. En kuitenkaan luovu täysin tavallisista kirjoistakaan, niillekin on omat tilanteensa." 

 

Fortumin asiakkaana saat nyt ilmaisen 45 päivän jakson Nextory -äänikirjapalvelua!

Jos et ole vielä saanut meiltä Nextoryn etukoodia sähköpostiisi, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

 

New call-to-action