17.07.2018
1 Min

Asuntomessut: Naapurien viikko

Asuntomessut jatkuvat tällä viikolla 'Naapurien viikko'-teemalla. Meillä naapurustot nousevat puheenaiheeksi erityisesti kierrätyksestä sekä sähköautoilusta keskusteltaessa. Kevään aikana muovin kierrätys on ollut yksi kuumimpia aiheita, ja olemme kannustaneet jokaista osallistumaan - oli kyseessä sitten plogging eli roskajuoksu, tai muoviroskien lajittelu. 

Miten Fortum sitten muovin kierrätykseen liittyy? Kaikki yksityishenkilöiden lajittelemat muovijätteet käsitellään muovijalostamossamme Riihimäellä uusiomateriaaliksi tai hyödynnetään energiaksi. Uusiomateriaaleista esimerkkejä löydät Asuntomessujen esittelyalueeltamme; olemme rakentaneet CIRCO-muoviprofiilista mm. keppihevosareenan ja -tallin pienempien vierailijoiden iloksi! 

Entä ne naapurit? Taloyhtiöissä asuvien kannattaa herättää keskustelua muovin keräysastian tilaamisesta, jotta kierrätys helpottuu. Jos sellaista ei vielä löydy, lähin kierrätyspiste löytyy helposti täältä. Plogging puolestaan on hauskempaa seuran kera - ja lenkki naapurustossa varmistaa myös yhteisen ympäristön siisteyden. Parasta tietysti olisi, jos jokainen muistaisi viedä roskansa suoraan niille kuuluviin roskiksiin. 

Muovin kierrättäminen on monelle vielä uusi ja hieman vieras tapa, joka voi tuntua monimutkaiselta. Yhteistyöbloggaajamme Maja Musta Ovi-blogista sekä Char & the Cityn Char kokosivat molemmat käytännön ohjeensa muovin kierrätykseen. Blogeista löydät myös ideoita tyylikkäisiin sisustusratkaisuihin kierrätystä varten!

Sähköautoilusta puolestaan pääset lukemaan pian lisää. Olemme kokoamassa blogiin kattavaa opasta sähköautoilua harkitsevalle - tulet löytämään täältä mm. vinkit sähköauton latauspisteen hankitaan taloyhtiölle. 

New call-to-action