25.07.2018
1 Min

Asuntomessut: Tulevaisuuden viikko

Asuntomessut jatkuvat Porissa tulevaisuusteemalla. Fortumin näkökulmasta tulevaisuus näyttää paitsi sähköiseltä, myös puhtaammalta! Sähköautot yleistyvät, sähköpyöräily tuntuu kiinnostavan nopeasti kasvavaa joukkoa ja sähkölentokone lentää ensimmäisen virallisen lentonsa Suomessa ensi viikolla Helsingissä.

Jokainen autoilija, joka siirtyy sähköisen kulkuneuvon ajajaksi, kantaa kortensa kekoon puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Sähköautojen latausverkosto laajenee tasaista vauhtia ja kesäisen roadtripin suunnittelu on jo helppoa. Sähköpyöräily puolestaan kehittää myös kuntoa ja mahdollistaa sekä pidemmät pyöräretket että vaivattoman etenemisen raskaiden kantamusten kera. Bloggaaja Alexa Dagmar kirjoitti kokemuksistaan sähköpyörän kanssa, blogiin pääset tästä

Ilmailun sähköinen tulevaisuus puolestaan saattaa monen korvaan kuulostaa vielä melkoisen utopistiselle. Sähkölentokoneet ovat kuitenkin loikanneet kehityksessä eteenpäin ja esimerkiksi Norja on päättänyt siirtyä sähkölentokoneisiin alle 1,5 tunnin lentojen osalta vuoteen 2040 mennessä! Ilmailun päästöt ovat viime vuosina olleet enenevissä määrin esillä, joten ympäristöystävällisen ratkaisun kehitys on monelle matkailusta nauttivalle ilouutinen. Tästä pääset lukemaan tiedotteen sähköisen ilmailun kehityksestä. 

Fortumin alueelta Asuntomessuilla löydät niin sähköauton latauspisteineen, kuin myös muita sähköisiä kulkuvälineitä: Esittelyssä on sähköpyörien lisäksi myös sähköinen moottoripyörä! Pääset myös tutustumaan SmartLiving-tuotteisiin, joilla voi muun muassa säätää kodin ilmankosteutta sekä lämpötilaa helposti Oma Fortum-sovelluksen kautta. 

Pipistrel Alpha Electro -lentokoneen ensilentoa pääset katsomaan 31. heinäkuuta klo 11 Malmin lentoasemalla.

New call-to-action