Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Älykäs lämmitys huolehtii kodistasi ilman että huomaat!

 

 Tuotepäällikkö Juho Kurra pitää kädessään tablettia. Oma Fortum -sovelluksen etusivulla näkyvät Fortum Fiksu Energianseurannan käyttäjälleen tuomat lisäominaisuudet: reaaliaikainen energiankulutus ja käyttövesivaraajan etäohjaus.

"Asiakkaat haluavat palvelun siksi, että he haluavat selvittää energiankulutuksensa tai kantaa kortensa puhtaamman energiantuotannon puolesta", Kurra sanoo.
Fortum Fiksu Energianseuranta on tarkoitettu sähkölämmitteisille omakoti- ja paritaloille, jotka lämmittävät käyttövesivaraajansa yösähköllä. Kurran opastettavana on Jarkko Pennanen, joka on kuulunut Fortum Fiksu Energianseurannan testiryhmään.
"Minua kiinnostavat molemmat näkökulmat. On mielenkiintoista seurata omaa energiankulutusta. Jos sitä vieläpä helposti pystyy pienentämään, niin aina parempi", Pennanen sanoo.

Kulutus näkyy jopa sekuntitasolla

Pennasten omakotitalo lämpiää suoralla sähkölämmityksellä ja varaavalla lattialämmityksellä, jota käytetään lähinnä pesutiloissa ja apukeittiössä. Muuten koti lämpiää pääasiassa varaavalla takalla ja ilmalämpöpumpulla.

 
"On mielenkiintoista seurata omaa energiankulutusta jopa sekuntitasolla", sanoo Jarkko Pennanen.

Kun aiemmin varaaja lämmitti termostaatin avulla itseään yhtäjaksoisesti, älykäs ohjaus lämmittää vettä aikoina, jolloin sähköä on eniten saatavilla. Mitä älykkäämpää käyttö on, sitä vähemmän sähköä tarvitsee tuottaa ja sitä puhtaammin se voidaan tuottaa.
Oma Fortum -palvelu on näyttänyt energian­kulutuksen aiemminkin, mutta viiveellä eikä näin tarkasti. Uuden palvelun myötä kulutuksen näkee älylaitteen ruudulta jopa sekuntitasolla.
"Kun otat ilmalämpöpumpun tai minkä tahansa sähkölaitteen pois päältä, näet heti älypuhelimestasi, paljonko koko talouden energiankulutus laskee", Kurra vinkkaa.
Pennasella on tapana käydä päivittäin juoksulenkillä ja ottaa pikalöylyt päälle.
"Meillä on jatkuvalämmitteinen kiuas. Täytyy katsoa, tuleeko edullisemmaksi pitää se jatkuvasti päällä vai kannattaisiko ottaa pari kertaa viikossa löylyt hitaamman kaavan kautta."
Pennanen pitää yösähköllä toimivan lämminvesivaraajan etäohjausta erityisen hyvänä.
"Etäohjauksen avulla yösähkön voi halutessaan ohittaa ja laittaa varaajan lämpiämään, jos lämpimän veden tarve on tavallista suurempi", Kurra neuvoo.
Yölämmitys on riittänyt Pennasille, mutta erikoistilanteisiinkin on mahdollista varautua.
"Jos meille tulee vieraita saunomaan – tai lasten serkut poreammeeseen – voin laittaa lämminvesivaraajan lämpiämään mobiilisti. Näin lämmintä vettä riittää varmasti jokaiselle."

Fortum Fiksu Energianseuranta

Palvelu sopii omakoti- tai paritaloasiakkaillemme, joiden koti lämpiää suoralla sähkölämmityksellä ja joiden käyttövesivaraajia lämmitetään öisin.*
Tilattuasi palvelun saat Oma Fortum -palveluun uusia ominaisuuksia. Reaaliaikaisella energiankulutuksen seurannalla voit seurata käyttämäsi sähkön määrää sekunnin tarkkuudella. Käyttövesivaraajan etäohjauksella voit puolestaan hallita varaajaasi mistä vain.
Palvelun avulla osallistut kysynnänjoustoon ja valtakunnallisen sähköverkon tasapainottamiseen. Ohjausjärjestelmän avulla lämminvesivaraajasi lämpiää niinä vuorokaudenaikoina, kun sähköä on Suomessa eniten saatavilla.
*Asiakkaalla tulee olla yösähkökuormanohjaus.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja tilaa osoitteesta fortum.fi/fiksuseuranta

Lisää samasta aihealueesta
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ekologisuus, kierrätys

   |   
  Kierrätys on arkinen teko, jolla voimme osaltamme vaikuttaa päivittäin ympäristön tilaan. Kun kierrätämme, tuotteisiin sitoutunut energia sekä luonnosta saadut ...
Lue lisää

Ympäristö

   |   
Matala Itämeri on herkkä haavoittumaan. Yhteistyö on tarpeen, jotta saamme pienen, mutta ainutlaatuisen meremme terveeksi.   Puhdas luonto kirkkaine vesistöineen on osa ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 8–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA