15.09.2023
4 Min

Miten voit täydentää sähkösopimustasi lisäpalveluilla?

Moni on huomannut, että Fortum myy sähkösopimusten lisäksi erilaisia lisäarvopalveluita. Lisäpalveluilla voit muokata sähkösopimustasi - valittavana on muun muassa erilaisia sähkön alkuperään liittyviä palveluita sekä hinnan hallintaan liittyviä tuotteita. 

Fortumin rooli on omalta osaltaan helpottaa asiakkaidemme arkea ja tarjota vaivattomia ratkaisuja arkeen. Meille on myös ilmaston suojelu ja kestävä kehitys lähellä sydäntä, kuten on monelle asiakkaallemmekin. Jo tavallinen, ilmastoystävällinen sähkösopimus ilman lisämausteita on hyvä valinta, mutta saat halutessasi myös ekstraa.

Hinnan hallintaan sekä sähkön alkuperään liittyvien palveluiden lisäksi meiltä löytyy tuote sähköauton edullisempaan lataamiseen, tietoturvapaketti sekä identiteettisuojapalvelu.

Muutto_6172 (1)

Sähkön alkuperään liittyvät tuotteet

 

Kaikki Fortumin kuluttajille myymä sähkö on tuotettu ilman ilmastolle haitallisia päästöjä. Sähkön alkuperä ilman lisäpalveluita on siis sekoitus ydinvoimaa ja uusiutuvia tuotantomuotoja - vettä, aurinkoa ja tuulta. Teet siis hyvän valinnan jo valitsemalla sähkösopimuksen meiltä. Lisäpalveluilla voit tukea haluamiasi tuotantomuotoja. 

Valitse uusiutuva energia sähkön alkuperäksi

Monet asiakkaamme arvostavat sitä, että voivat valita uusiutuvalla energiamuodolla tuotettua sähköä. Tarjolla on auringolla tuotettua, tai sekoitus erilaisilla uusiutuvilla muodoilla tuotettua sähköä.  Fortumin myymän uusiutuvan energian alkuperä todennetaan eurooppalaisen Guarantee of Origin -alkuperäjärjestelmän mukaisesti. Ostamalla 100 % uusiutuvaa tai 100 % aurinkosähköä -lisäpalvelun tuet näitä tuotantomuotoja. Uusiutuvien tuotantomuotojen suosiminen ja tukeminen on tärkeässä roolissa osana vihreää siirtymää.

100% aurinkoenergiaa -tuotteeseen sisältyy myös luonnonsuojelu-näkökulma: jokaista sopimusta kohden Fortum tukee vuosittain 5 eurolla John Nurmisen säätiön hankkeita Itämeren suojelemiseksi. John Nurmisen säätiön hankkeilla on saatu aikaan merkittäviä parannuksia Itämeren hyvinvoinnissa. Voit lukea niistä täältä. 100% aurinkoenergiaa on yksi suosituimpia lisäarvopalveluitamme.

Tutustu sähkön alkuperävaihtoehtoihin.

Hinnan hallintaan ja maksamiseen liittyvät lisäpalvelut

 

Kun arvostat joustoa maksuissasi

Sähkön kulutus ja siten myös kustannukset vaihtelevat kuukausien ja vuodenaikojen välillä. Yleensä sähkölasku on kesällä pienempi ja talvella hieman isompi. Fortum Maksujoustolla erot tasoittuvat ja maksat tasaisen summan läpi vuoden. Myös oma taloutesi saattaa hyötyä Maksujouston tarjoamista maksuttomista kuukausista.

Käytännössä Maksujousto toimii siten, että saat meiltä maksuehdotuksen kerran kuukaudessa, jossa ehdotamme maksettavaa summaa. Laskemme ja huomioimme puolestasi, että summa jakaantuu tasaisesti läpi vuoden. Päätät kuitenkin aina lopulta itse millaisen summan maksat kerrallaan. Voit myös hyödyntää kahta joustokuukautta, jolloin siirrät maksut myöhemmäksi tulevaisuuteen. 

Fortum Maksu­jousto-palvelu on tarjolla Fortum Tarkka, Fortum Takuu ja Fortum Duo -sopimuksiin. 

Lue lisää Maksujoustosta.

Hintatakuu – lukitse muuttava hinta pariksi kuukaudeksi

Tarkka-sähkösopimukselle voit myös ottaa Fortum Hintatakuu-palvelun, jolla kiinnität sähkösopimuksen muuttuvan hinnan tietyksi ajaksi. Saat meiltä ehdotuksia kiinnityksen ajankohdaksi sähköpostitse. Päätät itse, otatko kiinnityksen käyttöösi.

Lue lisää Hintatakuusta.

Fortum Maksuturva -vakuutus

Fortum Maksu­turva on vakuutus, jolla turvaa talouttasi yllättävissä tilanteissa - esimerkiksi hetkellisen työttömyyden, työkyvyttömyyden tai sairaalassa olon ajan. Maksuturva -vakuutus  korvaa sähkö­laskun jopa neljän kuukauden ajalta ilman omavas­tuuta, minimi­kor­vaus­summan ollessa 200 € kuukau­dessa. Vakuutus korvaa hakemuk­sestasi sähkö­las­kultasi Fortumin sähkön­myyn­ti­so­pi­muksen osuuden ilman euromää­räistä ylärajaa ja kattaa myös puolison, kun muut ehdot täyttyvät.

Lisäpalvelu on tarjolla sähkösopimusasiakkaillemme. Tutustu täältä tarkemmin Maksuturvaan.

_MAB2128

Sähköauton lataus & tietoturvaan liittyvät palvelut 

 

Fiksumpaa sähköauton latausta Älylatauksella

Fortum Älylataus on palvelu, joka lataa sähköautosi automaattisesti silloin, kun pörssisähkön hinta on alimmillaan. Palvelu toimii kätevästi osana Oma Fortum -sovellusta - voit määritellä, milloin haluat autosi akun olevan täysi, liittää auton laturiin kotiin tullessasi ja palvelu huolehtii lopusta. Optimoimalla latauksen edullisimmille tunneille, Älylataus voi vähentää latauskuluja jopa 50 %.  

Palvelu on liitettävissä Fortum Tarkka ja Fortum Duo -sähkösopimuksiin. 

Tutustu täältä! 

Fortum Safe -tietoturvapaketti

Fortum Safe -palve­lulla myös suojaat tieto­ko­neesi, tablettisi ja puhelimesi parhaalla mahdol­li­sella tavalla viruksia, troija­laisia ja kiris­tys­oh­jelmia vastaan.

Safe on kehitetty yhteis­työssä F-Securen kanssa. F-Secure on suoma­lainen yritys, jonka tietoturva­tuot­teilla on kymmeniä miljoonia asiak­kaita maail­man­laa­jui­sesti. Edulliset Fortum Safe S ja Fortum Safe L -tieto­tur­va­pa­ketit saat ainoastaan Fortu­milta. Palvelu laskutetaan kätevästi sähkölaskusi yhteydessä.

Tutustu paketteihin täältä. 

Identiteettisuoja

Fortum Identiteettisuoja auttaa henkilötietojesi turvaamisessa. Online-palvelussa voit hallinnoida omia henkilökohtaisia tietojasi kuten henkilötunnusta, sähköpostiosoitettasi ja luottokorttien numeroita valintasi mukaan. Palvelu etsii tietojasi syvästä, pimeästä ja avoimesta verkosta ja lähettää sähköpostiisi hälytyksen, jos henkilökohtaisia tietojasi löytyy epäilyttävistä yhteyksistä.

Tutustu Identiteettisuojaan tarkemmin täällä. Palvelun tarjoaa Tenerity.  

Löydät lisätietoa verkkosivuiltamme kaikista lisäpalveluistamme. Chat- tai asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään sinua kysymyksissäsi.

New call-to-action