Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Kokeile: 5 ekologista jouluniksiä ja riemukas joulubingo!


Joulun tunnelmaa ja hauskoja yksityiskohtia voi luoda muutamilla helpoilla nikseillä, jotka eivät vie paljon aikaa, mutta ilahduttavat sitäkin enemmän. Voit kopioida tästä käyttöösi muutaman ekologisen idean, joissa hyödynnetään useimmiten kotoa ennestään löytyviä materiaaleja uudella tavalla.


1. Kuusen mallinen lautasliina


Lautasliinasta voi itsessään tehdä koristeen juhlapöytään. Ei hätää, jollet ole joutsenorigamien hallitseva maailmanmestari, sillä videolta näet, kuinka saat lautasliinan helposti taiteltua joulukuusen muotoon.

 

Jouluniksi 3 kuusenmallinen servetti


2. Joulukranssi henkarista ja joulukuusenpalloista

Näyttävän joulukranssin voi tehdä ilman punontakurssille osallistumista. Tarvitset vain metallisen henkarin ja joulukuusenpalloja - joita monesta kodista löytyy jo yllin kyllin. Henkari venytetään renkaaksi, ja väännetään ripustimen kohdalta auki. Kuusenpallot pujotetaan henkariin – ja lopputuloksena on kaunis kranssi. Katso videolta, miten kranssi rakentuu.

 

Jouluniksi kranssi joulupalloista


3. Paketointi yhdellä teippipalalla

Lahjan voi paketoida monella tavalla. Jos haluaa minimoida teipin käytön, kannattaa napata videolta näppärä niksi, jolla paketti syntyy käyttämällä vain yhtä teippipalaa loppusinetiksi. Kun lahja paketoidaan sivuttain eli diagonaalisti lahjapaperiin, se saadaan taiteltua kirjekuorimaisesti, jolloin taitokset pitävät paketin kasassa. Meidän suosikkimme on ekologinen lahjapaperi, joka värjäämättömänä muistuttaa vanhojen aikojen joulusta. Videolla näet lopuksi myös, miten nauhat sidotaan sivuttain kuten olet eri myymälöissä saattanut nähdä tehtävän.

 

Jouluniksi 2 paketointi yhdellä teippipalalla


4. Kanelia ja kardemummaa imuripussiin tuomaan joulun tuoksua

Joillekin saattaa olla tuttu kikka laittaa hieman vaniljasokeria tyhjään imuripussiin tuomaan miellyttävää, luonnollista tuoksua asuntoon. Se voi myös häivyttää ikäviä tuoksuja, joita joskus imuroinnista saattaa syntyä. Joulun alla vaniljasokerin voi vaihtaa kaneliin ja kardemummaan ja lisätä niitä ruokalusikallisen verran tyhjään imurinpussiin. Jos imuripussia on jo ehditty käyttämään, sama vaikutus saadaan imuroimalla kanelijauhetta ja kardemummaa. Joulusiivous levittää tällöin asuntoon vienon joulun tuoksun, joka ei pidä sisällään keinotekoisia kemikaaleja.

Jouluniksi_6_Kaneli_ja_kardemumma

Jouluniksi_2_Valot_yleiskuva

5. Käytä jouluvalojasi luovasti

Pienet led-jouluvalot ovat monikäyttöisiä, ja luovat tunnelmaa. Ripustamisen sijaan voit kokeilla näitä tapoja:

  • Täytä lyhty tai suuri lasipurkki jouluvaloilla. Näin jouluvalot saavat uuden kodin jo olemassa olevista esineistä, ja luovat varsin taianomaisen tunnelman.
  • Valaise canvas- taulusi kiinnittämällä sen taakse jouluvalot. Läpivalaisun efekti on hauska ja yllättävä. Voit käyttää esimerkiksi sinitarraa tai teippiä tai asettaa esimerkiksi kirjoja taulun taakse pitämään valot paikallaan. Näin taulusi saa uuden elämän osana joulukoristeita.

 

 

Bonusniksi: riemukas joulubingo!

Jokaisella perheellä, suvulla ja ystäväpiirillä on omat kirjoittamattomat jouluperinteensä. Niihin voivat kuulua esim. jokavuotinen tähtitorttujen sakaroiden käräyttäminen, huoli perunalaatikon imeltymisestä tai ällistyttävät tulkinnat joululauluista. 

Tulostettavan joulubingon avulla saat uutta perspektiiviä joulunajan puuhiin. Se, joka ensimmäisenä saa rastitettua viisi peräkkäistä havaintoa ruudukosta vaakasuoraan, pystysuoraan tai kulmasta kulmaan, on voittaja!

Palkinnoksi suosittelemme aineettomia lahjoja, kuten etuoikeutta valita konvehti suklaarasiasta ensimmäisenä tai lupaa välttää jouluna kotitöitä.

 

 

Fortum-JoulubingoHauskoja bingohetkiä!

Lisää samasta aihealueesta

There are no related posts

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ekologisuus, kierrätys

   |   
  Kierrätys on arkinen teko, jolla voimme osaltamme vaikuttaa päivittäin ympäristön tilaan. Kun kierrätämme, tuotteisiin sitoutunut energia sekä luonnosta saadut ...
Lue lisää

Ympäristö

   |   
Matala Itämeri on herkkä haavoittumaan. Yhteistyö on tarpeen, jotta saamme pienen, mutta ainutlaatuisen meremme terveeksi.   Puhdas luonto kirkkaine vesistöineen on osa ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 8–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA