20.12.2018
3 Min

Kokeile: 5 ekologista jouluniksiä ja riemukas joulubingo!


Joulun tunnelmaa ja hauskoja yksityiskohtia voi luoda muutamilla helpoilla nikseillä, jotka eivät vie paljon aikaa, mutta ilahduttavat sitäkin enemmän. Voit kopioida tästä käyttöösi muutaman ekologisen idean, joissa hyödynnetään useimmiten kotoa ennestään löytyviä materiaaleja uudella tavalla.


1. Kuusen mallinen lautasliina


Lautasliinasta voi itsessään tehdä koristeen juhlapöytään. Ei hätää, jollet ole joutsenorigamien hallitseva maailmanmestari, sillä videolta näet, kuinka saat lautasliinan helposti taiteltua joulukuusen muotoon.

 


2. Joulukranssi henkarista ja joulukuusenpalloista

Näyttävän joulukranssin voi tehdä ilman punontakurssille osallistumista. Tarvitset vain metallisen henkarin ja joulukuusenpalloja - joita monesta kodista löytyy jo yllin kyllin. Henkari venytetään renkaaksi, ja väännetään ripustimen kohdalta auki. Kuusenpallot pujotetaan henkariin – ja lopputuloksena on kaunis kranssi. Katso videolta, miten kranssi rakentuu.

 


3. Paketointi yhdellä teippipalalla

Lahjan voi paketoida monella tavalla. Jos haluaa minimoida teipin käytön, kannattaa napata videolta näppärä niksi, jolla paketti syntyy käyttämällä vain yhtä teippipalaa loppusinetiksi. Kun lahja paketoidaan sivuttain eli diagonaalisti lahjapaperiin, se saadaan taiteltua kirjekuorimaisesti, jolloin taitokset pitävät paketin kasassa. Meidän suosikkimme on ekologinen lahjapaperi, joka värjäämättömänä muistuttaa vanhojen aikojen joulusta. Videolla näet lopuksi myös, miten nauhat sidotaan sivuttain kuten olet eri myymälöissä saattanut nähdä tehtävän.

 


4. Kanelia ja kardemummaa imuripussiin tuomaan joulun tuoksua

Joillekin saattaa olla tuttu kikka laittaa hieman vaniljasokeria tyhjään imuripussiin tuomaan miellyttävää, luonnollista tuoksua asuntoon. Se voi myös häivyttää ikäviä tuoksuja, joita joskus imuroinnista saattaa syntyä. Joulun alla vaniljasokerin voi vaihtaa kaneliin ja kardemummaan ja lisätä niitä ruokalusikallisen verran tyhjään imurinpussiin. Jos imuripussia on jo ehditty käyttämään, sama vaikutus saadaan imuroimalla kanelijauhetta ja kardemummaa. Joulusiivous levittää tällöin asuntoon vienon joulun tuoksun, joka ei pidä sisällään keinotekoisia kemikaaleja.

Jouluniksi_6_Kaneli_ja_kardemumma

Jouluniksi_2_Valot_yleiskuva

5. Käytä jouluvalojasi luovasti

Pienet led-jouluvalot ovat monikäyttöisiä, ja luovat tunnelmaa. Ripustamisen sijaan voit kokeilla näitä tapoja:

  • Täytä lyhty tai suuri lasipurkki jouluvaloilla. Näin jouluvalot saavat uuden kodin jo olemassa olevista esineistä, ja luovat varsin taianomaisen tunnelman.
  • Valaise canvas- taulusi kiinnittämällä sen taakse jouluvalot. Läpivalaisun efekti on hauska ja yllättävä. Voit käyttää esimerkiksi sinitarraa tai teippiä tai asettaa esimerkiksi kirjoja taulun taakse pitämään valot paikallaan. Näin taulusi saa uuden elämän osana joulukoristeita.

 

 

Bonusniksi: riemukas joulubingo!

Jokaisella perheellä, suvulla ja ystäväpiirillä on omat kirjoittamattomat jouluperinteensä. Niihin voivat kuulua esim. jokavuotinen tähtitorttujen sakaroiden käräyttäminen, huoli perunalaatikon imeltymisestä tai ällistyttävät tulkinnat joululauluista. 

Tulostettavan joulubingon avulla saat uutta perspektiiviä joulunajan puuhiin. Se, joka ensimmäisenä saa rastitettua viisi peräkkäistä havaintoa ruudukosta vaakasuoraan, pystysuoraan tai kulmasta kulmaan, on voittaja!

Palkinnoksi suosittelemme aineettomia lahjoja, kuten etuoikeutta valita konvehti suklaarasiasta ensimmäisenä tai lupaa välttää jouluna kotitöitä.

 

 

Fortum-Joulubingo-2019-blogi

Hauskoja bingohetkiä!

New call-to-action