Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Natan parhaat remonttivinkit

Muistan sen päivän elävästi. Seisoin tulevan kotini eteisessä ja katsoin ruskeaa lattialaattaa, seiniltä repsottavaa, beigeä lasikuitutapettia ja keittiökaappien värikästä lasimosaiikkikuviointia. Ihan kuin olisin matkustanut aikakoneella 60-luvulle. Remonttinoviisille ja ensiasunnon ostajalle olisi ollut liian helppoa kääntyä kannoillaan ja etsiä helpompaa kohdetta. Mutta minua ei tunneta luovuttajana.
Rakennusalalla työskentelevästä isästä oli huikeasti hyötyä remonttia suunnitellessa. Ammattilaisen neuvoihin on hyvä luottaa, kun ei ole aikaisemmin pitänyt kädessä tietokoneen hiirtä kummoisempaa vempelettä. Mutta kaiken oppii tekemällä!

Ensimmäisen seinän tapetin irrottamiseen kului yhtä paljon aikaa kuin makuuhuoneen kaikkiin seiniin yhteensä. Maalitela alkoi heilua kädessä sujuvasti parin kuukauden harjoituksella.
Tästä kaikesta on aikaa nyt kolme vuotta, ja elelen mukavasti jo toisessa itse rempatussa asunnossani. Koukutun helposti mukaviin asioihin. Aamukahvin, työmatkapyöräilyn ja parin TV-sarjan lisäksi harrastuksiini kuuluu nykyään remontointi.

Kantaessani pakettiautoon kuudetta säkillistä vanhaa kaakelia vannoin, etten enää ikinä remontoi tai muuta. Kaksi viikkoa sen jälkeen, kun tavarat oli kannettu sisään uutuuttaan kiiltävään asuntoon löysin itseni selailemasta asuntoilmoituksia. Valmiit, vaaleat ja tyylikkäät asunnot ovat ihania, mutta vielä ihanampaa on suunnitella, kiertää rautakauppoja ja nähdä oman kätensä jälki.

Olen elämäni aikana asunut 12 eri asunnossa. Eniten kodilta ovat tuntuneet ne kaksi, jotka olen omin kätösin loihtinut mieleisikseni. Tuo seinä vaati kaksi kerrosta valkoista maalia. Tämä keittiön nurkka oli hauska idea. Tuo lattialaatta täytti sittenkin suuret odotukseni.

Muistot – ne rakennuspölyisimmätkin – tekevät kodista kodin.

Natan vinkit: 6 × parempi remontti

  1. Inspiroidu alan lehdistä, kirjoista, blogeista ja sosiaalisen median palveluista. Loistavat ideat voi kierrättää omaan kotiin sopiviksi.
  2. Ole raha-asioissa realisti: laske budjetti ja pyydä aina kustannusarviot.
  3. Suunnittele muutokset huolella. Ota vaikka puhelimeen valokuvia remonttikohteesta ja kirjaa mitat, huomiot ja ostoslistat käden ulottuville.
  4. Selvitä aina ensin vaadittavat luvat ja ohjeistukset, ja aloita remontti vasta luvat saatuasi.
  5. Muista myös, että esimerkiksi vesi­eristys-, lvi- ja sähkötöihin tarvitaan ammattilaista. Tämä koskee myös astia- ja pyykinpesukoneiden vesiliitäntöjä. Pidä kirjaa projektista, ja tee tai pyydä työselosteet mm. kaikista rakenne-, lvi- ja sähkömuutoksista, käytetyistä materiaaleista, värivalinnoista, kustannuksista ja työtunneista.
  6. Pidä langat ja aikataulut käsissäsi. Nauti haasteista ja luovasta työstä. Ota kaikki ilo irti oman kotisi muokkaamisesta juuri sinulle sopivaksi.

Natalia Tolmatsova on kaksi kotia itse remontoinut bloggaaja, ruokaharrastaja ja media-alan ammattilainen. Lue Natan blogia White trash disease.

Lue lisää:

Näin suunnittelet kylpyhuoneremontin

Lisää samasta aihealueesta

Muutto, Asuminen

   |   
Muutto on tutkitusti yksi elämän stressaavimpia tapahtumia, joka saa usein sykkeen kiihtymään jo ajatuksesta. Usein ongelmana on ajanpuute ja se, että muutto on ...
Lue lisää

Asuminen, Ympäristö

   |   
Kun muutto on tiedossa, on käsillä paras mahdollinen aika käydä tavaroita läpi ja kääntää uusi, puhdas sivu uudessa asunnossa. Karsiminen kannattaa aloittaa ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
Lasiastioiden, luonnon ikivihreiden kasvien ja led-valosarjojen yhdistelmä taikoo esiin satumaisen joulutunnelman. Täytä esimerkiksi muutama iso lasipurkki tai ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
”Muutto on takana ja sähkötkin toimivat”, iloitsevat Aarne Töllinen ja ranskanbulldog Hertta, kun uudessa omakotitalokodissa on pari yötä takana. Muutto sujui kivasti ...
Lue lisää
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ekologisuus, kierrätys

   |   
  Kierrätys on arkinen teko, jolla voimme osaltamme vaikuttaa päivittäin ympäristön tilaan. Kun kierrätämme, tuotteisiin sitoutunut energia sekä luonnosta saadut ...
Lue lisää

Ympäristö

   |   
Matala Itämeri on herkkä haavoittumaan. Yhteistyö on tarpeen, jotta saamme pienen, mutta ainutlaatuisen meremme terveeksi.   Puhdas luonto kirkkaine vesistöineen on osa ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 8–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA