08.06.2018
2 Min

Talvi saa tulla – kaukolämpö lämmittää varmasti!

Espoolaisen omakotitalon rakennustyömaalla on hymy herkässä. Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan, ja pian Stina Mäkelä-Korhonen ja Juha Korhonen pääsevät avaraan kotiin.

”Halusimme paljon ikkunapintaa, jotta valo pääsee sisään. Juha saa myös vihdoin autotallin”, Stina iloitsee.

 

Stina Mäkelä-Korhonen on suunnitellut perheen uutta taloa sydämellä. Perhe etsi alusta lähtien tonttia, jolle olisi saatavilla kaukolämpö.

 

Perheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi 19- ja 14-vuotiaat pojat sekä 10-vuotias tytär,
joten reilut neliöt tulevat tarpeeseen.

”Yläkertaan tuleva avokeittiö ja olohuone ovat tärkeitä, sillä perheen yhteinen aika tuntuu entistä arvokkaammalta, kun lapset kasvavat”, Juha miettii.

Valintakriteerinä kaukolämpö

Rakennusprojekti sai alkunsa, kun Stina ja Juha ryhtyivät etsimään perheen tarpeisiin paremmin sopivaa taloa.

”Oikeanlaista ei kuitenkaan löytynyt, joten päätimmekin etsiä tonttia. Tärkeää oli, että tontin rajalle tulee kaukolämpö”, Stina kertoo.

Kaukolämpö on pariskunnan mielestä vaivaton lämmitysmuoto, johon voi luottaa. Perheellä on kaukolämmöstä 20 vuoden kokemus, joka on pettänyt vain yhden ainoan kerran laitteiston vanhan pumpun rikkouduttua.

 

Juha Korhonen on tyytyväinen perheen päätökseen lämmittää uusi talo kaukolämmöllä. ”Kaukolämpö tuottaa varmaa ja tasaista lämpöä. Haluan, että kodissamme riittää lämpöä ja lämmintä ilman keskeytyksiä tai ongelmia”, Juha perustelee.

Juha matkustaa työssään paljon eikä halua reissun päällä kuulla, että talo kylmenee.

Edullisesti alkuun

Jotta rakennusbudjetti pysyy kurissa, Korhoset arvioivat tarkkaan myös kaukolämmön hankintahintaa.
Kaukolämmön perustamiskustannukset ovat edullisemmat kuin esimerkiksi maalämmön. Vaikka maalämmön käyttö on halvempaa kuin kaukolämpö, erotus olisi Stinan ja Juhan laskujen mukaan nollaantunut liian hitaasti. Uusi puurakenteinen talo lämmitetään vesikiertoisella lattialämmityksellä.

”Kodin lattioihin tulee pääosin kivilaattaa, joka johtaa lämpöä tehokkaasti ja pitää sisälämpötilan  mukavana”, Juha kertoo.

”Lämmitysmuodon valinta on itse asiassa iso juttu, koska se vaikuttaa laajasti koko suunnitteluun”, Stina sanoo.

 

Korhosten talon lämmönjakolaitteisto on jo siististi ojennuksessa.

 

 

Varma ja mukava Fortumin kaukolämpö

• Fortumin kaukolämpöön voi liittää vanhan tai uuden kiinteistön, joka sijaitsee kaukolämpöverkon
lähellä. Tarjoamme kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Tuusulassa ja
Joensuussa.

• Jos haluat rakentaa kaukolämmöllä lämpiävän talon, tarkista tonttia etsiessäsi, että kaukolämpö ulottuu tontin rajalle. Jos kaukolämpöverkko on lähellä kiinteistöä, voit tilata liittymän saman tien.

• Omakotitalon liittymismaksu on tavallisesti 5 800 euroa. Liittymismaksuun sisältyvät asiakkaan LVIsuunnitelmien tarkastaminen, liittymän suunnittelu ja rakentaminen tontilla, etäluettava mittauslaitteisto asennettuna sekä asiakkaan lämmönjakolaitteiden asennusten ja käytön laadunvarmistus.

• Jos vaihdat toisesta lämmitysmuodosta kaukolämpöön, voit saada kotitalousvähennystä liittymismaksusta ja lämmönsiirtimen asennuksen työn osuudesta.

• Kaukolämpö takaa kotiisi toimintavarman ja huolettoman lämmityksen ja lämpimän käyttöveden. Lämmönjakolaitteiden käyttöikä on reilut 20 vuotta.

fortum.fi/kaukolämpö

Tiesitkö että kaukolämpö tulee läheltä?

Kysy Fortumin kaukolämmöstä puh. 0200 19000 (pvm/mpm) ma–pe 9–17

 

 

New call-to-action