03.09.2015
3 Min

Lastenhuoneen uusimmat ideat

Neutraalit värit kestävät aikaa

 

Pojan toivoma sininen on saatu huoneeseen kätevästi toiveiden mukaisella matolla ja tyynyillä. Lastenhuoneen suunnittelussa on hyvä lähteä liikkeelle selkeistä ja yksinkertaisista linjoista - ellet sitten ole innokas maalari tai tapetoija. Kun käytät seinien värityksessä neutraaleja vaaleita värejä, saat helposti muunneltavan huoneen, joka kestää aikaa. 
 
Voit tuunata kalusteita tapetilla. Helppo ohje kuvan toteutukseen löytyy artikkelin lopussa olevasta linkistä.  Pojan toivoma sininen on saatu huoneeseen kätevästi toiveiden mukaisella matolla ja tyynyillä.
 

Sama pätee myös suurimpiin kalusteisiin. Kun valitset yksinkertaiset neutraalin värisen sängyn, hyllyn ja pöydän, ne eivät muutu lapsellisiksi huoneen asukkaan kasvaessa. Toki iloiset värit kuuluvat lastenhuoneeseen. Saat vauvan huoneeseen hempeyttä, pikkuprinsessalle vaaleanpunaista tai nuoren herran huoneeseen miehekkäämpiä sävyjä, kun luot  värityksen verhoilla, matoilla, boordeilla, tyynyillä ja vaikka säilytyslaatikoiden väreillä.

Voit tuunata kalusteita tapetilla. Helppo ohje kuvan toteutukseen löytyy artikkelin lopussa olevasta linkistä.

 

Huonekaluliikkeissä myytävillä seinätarroilla saat kätevästi iloista ilmettä ja tuot esiin haluttuja teemoja. Tarrat on helppo kiinnittää paikoilleen ja irrottaa, kun tulee aika muuttaa ilmettä. Seinätarroja voi kiinnittää myös huonekaluihin, kunhan ne ovat tarpeeksi pieniä. Jos mieleistä tarraa ei löydy, piirrä ja leikkaa kuvioita itse mieleisestäsi kontaktimuovista. Kultainen kuu ja hopeiset tähdet teet helposti itse, kun etsit netistä sopivat sabluunat.

Toimivaa ja turvallista

 

Kesän 2015 Asuntomessuilla oli nähtävänä tämä puuseppä Osmo Tukiaisen rakentama riemastuttava maja. Kesän 2015 Asuntomessuilla oli nähtävänä tämä puuseppä Osmo Tukiaisen rakentama riemastuttava maja.

Turvallisuus ja toimivuus ovat tärkeämmät asiat etenkin vauva- ja taaperoikäisen huoneessa.  Mitä väljempänä pystyt huoneen pitämään, sitä helpompi siellä on liikkua. Tavaroiden säilytysratkaisut ovat toimivan lastenhuoneen a ja o. Kun vaatteilla, kirjoilla, peleillä, leluilla ja muulla pientavaralla on omat paikkansa hyllyissä, laatikoissa tai koreissa, ne löytyvät näppärästi ja siivous on helppoa. Läpinäkyvät korit ja laatikot ovat erityisen käteviä, koska sisällön näkee ulkopuolelta. Nimilaput helpottavat lukutaitoisen lapsen huoneen järjestyksenpitoa.

Hyödynnä seinätila kiinnittämällä niille hyllyjä ja koukkuja tavaroita varten. Hyllyille saa mukavasti esille rakkaimmat pienet tavarat, ilmoitustaululle ystävien kuvat ja muistilaput.

Tämän hetken hitti nuorten tyttöjen sisustuksessa on vaaterekki. Siihen ripustetaan mieleisimmät vaatteet esille ja helposti saataville. Jos sille ei löydy tilaa, irrallinen vaatenaulakko toimii myös. Toinen hitti ovat sisustustikkaat, joille voi ripustaa muutaman tärkeimmän korun ja vaatteen. Ne vievät vähän tilaa, mutta turvallisuussyistä sopivat vain isomman lapsen huoneeseen.

 

Erilaiset tilanjakajat luovat huoneeseen kivoja sopukoita.

 

Kalusteet ikäkauden mukaan

Sänky on usein ensimmäinen hankinta lastenhuoneeseen. Kun pienokainen kasvaa pinnasänkyiän ohi, on tukevan lastensängyn aika. Tässäkin on hyvä ottaa huomioon pitkä käyttöikä. Ralliauton mallinen sänky on varmaan monen pojan unelma, mutta tuntuu lapselliselta jo muutaman vuoden kuluttua.

Lapsen kasvaessa voi motoriikan kehityksestä riippuen noin 4-5 -vuotiaana hankkia kerrossängyn tai parvisängyn. Nämä säästävät hienosti tilaa, ja parvi antaa mahdollisuuden hyödyntää sängyn alla olevan tilan. Käyttämällä verhoa saat parven alle majan, nukketeatterin, kioskin tai oman salaisen piilopaikan. Kattoon kiinnitettyyn koukkuun ripustettu harsokatos on helppo tapa tuoda romanttista ilmettä pikkuneidon vuoteeseen.

Kaikkein helpoin ja edullisin maja syntyy kuitenkin lattialle laitetusta lasten teltasta. Sen voi ommella myös itse.  Ohjeet vaativampaan toteutukseen saat täältä ja helpompaan täältä.Leikki-ikäinen puuhaa mieluiten lattialla, joten kirjoituspöytää ei vielä tarvita. Pieni lapsen mittojen mukainen kalusto, jossa on pöytä ja tuolit, toimii tytöille tärkeiden kotileikkien keskipisteenä. Kouluiän lähestyessä kunnon työpöytä tulee tarpeeseen. Sen ääressä tulee olla tilaa tehdä läksyjä, askarrella ja rakennella. Mitä isompi pöytä, sen parempi.Oleiluun, lukemiseen ja pelaamiseen käteviä kalusteita lastenhuoneessa ovat isot lattiatyynyt, säkkituolit ja rahit. Jos kuosi on ajaton, vielä teinikin suosii niitä sisustuksessa.

Omilla kuvilla ja teemasisustuksella omaa ilmettä

Kiva idea on sisustaa huone kuvaamaan lapsen harrastusta tai luonnetta. Erilaiset teemasisustukset syntyvät kätevästi taulujen, julisteiden ja muun rekvisiitan, kuten lelujen ja koriste-esineiden avulla. Heppatytön huoneen seiniä koristavat hevosjulisteet ja ballerinan tanssitossut saavat olla näkyvästi esillä. Avaruus, ralliauto ja dinosaurukset ovat suosittuja poikien huoneiden teemoja.

Lapsen persoona tulee esiin myös valokuvilla. Kehystetyt kuvakollaasit lapsesta ystävien kanssa ja harrastuksen parissa tekevät huoneesta persoonallisen. Trendikästä on teettä omista valokuvista tauluja tai tyynynpääliskankaita. Omista kuvista voi painattaa säilytyspurkkeja, hiirimattoja ja naulakon muun muassa Decoprintin verkkopalvelussa.

Lisätietoa

5 vinkkiä lastenhuoneeseen

Sisustusideoita lastenhuoneeseen

Vältä lastenhuoneen sisustusmokat

9 hyvää lastensänkyä

Kalusteiden tuunaus tapetilla, ohje

New call-to-action