Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Mari muutti töiden hakuun kaupunkiin

Kalajoelta kotoisin oleva tuore media-assistentti Mari Mehtälä, 23, on innoissaan. Ihana kerrostaloyksiö metsän keskellä ja järven rannalla löytyi OVV Asuntopalvelujen kautta Ylöjärveltä, vain 20 kilometrin päästä Tampereelta.

”Asuin opiskellessani ensin kimpassa kaverini kanssa Ylivieskassa, mutta kun hän muutti pois, muutin väliaikaisesti Alavieskaan. Valmistuttuani media-assistentiksi aloin etsiä uutta asuntoa,” Mari kertoo.

OVV Asuntopalvelut hän löysi Vuokraovi. com-palvelun kautta. Mari alkoi ensin puolileikillään, sitten tosissaan etsiä uutta asuntoa. Tampere ja sen lähialueet houkuttivat häntä, koska seutu oli jo ennestään tuttua.

Isosta kaupungista Mari arveli löytävänsä helpommin töitä kuin pienemmältä paikkakunnalta.

”Pidän Tampereen seudusta, ja isoveljeni asuu täällä. Viime kesänä olin täällä myös lapsenhoitajana.”

Sopimukset helposti kuntoon

Kun sopiva asunto löytyi, allekirjoitettiin vuokrasopimus saman tien. Sen yhteydessä välittäjä kertoi Marille myös mahdollisuudesta tehdä edullinen Fortumin sähkösopimus uusiutuvalla energialla tuotetusta  sähköstä uuteen kotiin.

”En olisi muuten tiennytkään, että asia hoituu noin helposti ja ilman, että täytyy soittaa sähköyhtiöön erikseen. Se oli helpotus, koska muutto on itsessään iso mullistus, johon liittyy paljon mietittävää, muistettavaa ja hoidettavaa. Kun sain vuokrasopimuksen yhteydessä allekirjoitettua sähkösopimuksenkin, oli kaksi huolta vähemmän. Lisäksi kotiini tulee 100 % vesisähköä, mikä on hyvä asia,” Mari hymyilee.

300 kilometrin muutto-operaatio

”Vaikka muutin peräti 300 kilometrin päähän, muutto sujui ongelmitta”, hän kertoo. Mari sanoo viihtyvänsä nyt hyvin. Parasta asunnossa ovat maisemat järvelle ja metsään. Ikänsä veden äärellä asuneena hänellä on kotoinen olo.

”Uskon jääväni tälle seudulle asumaan. Jos joskus muutan, niin teen sen tällä alueella.”

Mari aikoo suositella muuttoaikeissa oleville ystävilleen OVV:n ja Fortumin palveluja, koska ne helpottavat ja nopeuttavat asioita.

”Hienoa, että sain asunnon lisäksi edullisen sähkösopimuksen eikä tarvinnut erikseen ryhtyä selvittelemään siihen liittyviä asioita. Oli mukava tulla uuteen kotiin, kun sähköt toimivat ja kaikki oli kunnossa. Hienoa, että Fortum ja OVV tekevät tämäntyyppistä yhteistyötä.”

Yhteistyötä asiakkaiden parhaaksi

”Yhteistyö OVV asuntopalveluiden kanssa on meille hyvä tapa kohdata asiakkaita. Haluamme olla läsnä siellä, missä asiakkaammekin ovat ja tarjota yhdessä kokonaisvaltaista palvelua muuton yhteydessä. Yhteistyössä asunnonvälitysyritysten kanssa voimme auttaa asiakasta, kun hän on muuttamassa ja tarvitsee sähköä”, Riikka Vessonen Fortumista toteaa.

Fortumin palvelut muuttajalle

Fortum Muuttopuhelin 24 h

Puhelinnumerossa 0200 80 000 (pvm/mpm) Fortumin Muuttopuhelin palvelee sinua sähkösopimusasioissa joka päivä kellon ympäri.

Sähkösopimuksen muuttoilmoitus helposti netissä 24/7

Kirjautumalla Oma Fortum -palveluun siirrät helposti nykyisen sopimuksesi uuteen kotiin tai  teet täysin uuden sopimuksen minne päin Suomea tahansa.

Fortum Muuttajan muistilista

Tee oman muuttosi mukainen muistilista.

Lisää samasta aihealueesta

Muutto, Asuminen

   |   
Muutto on tutkitusti yksi elämän stressaavimpia tapahtumia, joka saa usein sykkeen kiihtymään jo ajatuksesta. Usein ongelmana on ajanpuute ja se, että muutto on ...
Lue lisää

Asuminen, Ympäristö

   |   
Kun muutto on tiedossa, on käsillä paras mahdollinen aika käydä tavaroita läpi ja kääntää uusi, puhdas sivu uudessa asunnossa. Karsiminen kannattaa aloittaa ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
Muistan sen päivän elävästi. Seisoin tulevan kotini eteisessä ja katsoin ruskeaa lattialaattaa, seiniltä repsottavaa, beigeä lasikuitutapettia ja keittiökaappien ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
Lasiastioiden, luonnon ikivihreiden kasvien ja led-valosarjojen yhdistelmä taikoo esiin satumaisen joulutunnelman. Täytä esimerkiksi muutama iso lasipurkki tai ...
Lue lisää
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ekologisuus, kierrätys

   |   
  Kierrätys on arkinen teko, jolla voimme osaltamme vaikuttaa päivittäin ympäristön tilaan. Kun kierrätämme, tuotteisiin sitoutunut energia sekä luonnosta saadut ...
Lue lisää

Ympäristö

   |   
Matala Itämeri on herkkä haavoittumaan. Yhteistyö on tarpeen, jotta saamme pienen, mutta ainutlaatuisen meremme terveeksi.   Puhdas luonto kirkkaine vesistöineen on osa ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 8–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA