Inspiraatiota ja vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.

Vinkkejä muuttoon?

Tilaa Muuttoapuri
Hakutulokset

Posts containing:

Viisi vinkkiä: Näin valitset sinulle sopivan kodin

Asunnon valinta kannattaa aloittaa miettimällä, mihin kotia tarvitsee ja paljonko voi käyttää rahaa...

Toimiva eteinen

Eteinen on kodin käyntikortti. Vaikka käytännöllisyys on eteisen sisustamisessa tärkeintä, ei tunnelmaa ja tyyliäkään voi ohittaa.

 

Jos tila antaa myöten, pystynaulakko on kätevä vaikkapa vieraiden vaatteille.

Satsaa säilytykseen

1508_eteinen_artik_pystynaulakko_w367px2

Ulkovaatteiden ja kenkien säilytys on eteisen tärkein ja haastavin tehtävä. Tilavat, liukuovikomerot ovat paras ratkaisu tähän. Kaapeissa on hyvä olla myös vetolaatikot tai hyllytilaa koreille hattuja, käsineitä ja huiveja varten. Jos ovellisia kaappeja ei ole, pidä naulakossa vain päivittäin käytettäviä takkeja.

Kenkien säilytys on haasteellista, sillä lattioilla hajallaan olevat kengät haittaavat kulkemista ja antavat epäsiistin vaikutelman. Isoon kaappiin mahtuu lattialle kätevästi kaksikerroksinen kenkäteline. Sellainen mahtuu myös hyvin naulakon alle. Jos eteisen seinällä on tilaa, korkea kenkäkaappi on erinomainen säilytyspaikka lyhytvartisille kengille.

 

Koukut, naulakot ja pienet hyllykötkin voivat olla hauskan näköisiä.

 

Eteiseen sopivien kalusteiden hankkimisessa kannattaa nähdä vaivaa. Mitä kapeampia ja tehokkaampia kalusteet ovat, sitä enemmän jää liikkumatilaa.

Hyödynnä tarkoin eteisen seinät. Erilliset koukut, naulakot, hattuhylly ja avainkaappi ovat käteviä.

Valoa väreillä, peileillä ja valaistuksella

 

1508_eteinen_artik_koukut_w367px1
Kun kiinnität lokerikot seinälle naulattuun vanerilevyyn, et vahingoita seinän sisällä kulkevia sähköjohtoja.

Saat eteiseen avaruuden tuntua vaaleilla väreillä ja sijoittamalla tilaan suuren peilin. Valaistus on tärkeä osa viihtyvyyttä, etenkin kun eteisessä on harvoin ikkunoita. Paitsi riittävä kattovalaistus, myös erillinen seinään kiinnitetty kohdevalo helpottaa kotoa lähtijää varmistamaan peilistä viime silauksen. Kohdevalo kannattaa laittaa peilin tai eteisen pöydän viereen. Muista myös energiatehokkuus ja valitse led-lamppuja. Ne hankit helposti ja edullisesti Fortumin verkkokaupasta.

Laskutilaa ja istuin

Avaimet ja kännykän jättää kotiin tullessaan mielellään helposti käden ulottuville. Suurten avainnippujen laittaminen ovelliseen avainkaappiin voi olla hankalaa. Avoin kori on nopeampi ja näppärämpi säilytyspaikka. Avainkaapissa voi säilyttää harvemmin käytettäviä avaimia. Jos eteiseen ei mahdu pöytää, pienet seinälokerikot ovat käteviä mukana kulkevan pikkutavaran säilytykseen.

Istuin on eteisessä tarpeellinen kenkien sitomista varten. Istuimen allakin voi olla hyvää säilytystilaa. Erityisen kätevä on kannellinen arkku, jossa voi säilyttää vaikka harrastusvälineitä.

Kunnon matto on tärkeä

1508_eteinen_artik_lokerikot_w367px1

Ulko-oven edessä tarvitaan järeää kuramattoa, ja peremmälläkin matto joutuu kovaan kulutukseen. Jämäkkä materiaali pitää maton kuosissa ja luistamaton nurja puoli on tärkeä varsinkin pienikokoiselle matolle. Tummat värit ovat käytännöllisempiä, sillä vaaleat värit edellyttävät pesua useammin.

Eteinen säilyy siistinä helpommin, kun siirrät vaatteet muualle säilytykseen aina heti sään muuttuessa vuodenajan mukaan.

Lue lisää

Hanki led-lamput eteiseen

Kivoja ideoita eteiseen

Pieni eteinen toimivaksi

Monikäyttöinen eteinen

Lisää samasta aihealueesta

Muutto, Asuminen

   |   
Muutto on tutkitusti yksi elämän stressaavimpia tapahtumia, joka saa usein sykkeen kiihtymään jo ajatuksesta. Usein ongelmana on ajanpuute ja se, että muutto on ...
Lue lisää

Asuminen, Ympäristö

   |   
Kun muutto on tiedossa, on käsillä paras mahdollinen aika käydä tavaroita läpi ja kääntää uusi, puhdas sivu uudessa asunnossa. Karsiminen kannattaa aloittaa ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
Muistan sen päivän elävästi. Seisoin tulevan kotini eteisessä ja katsoin ruskeaa lattialaattaa, seiniltä repsottavaa, beigeä lasikuitutapettia ja keittiökaappien ...
Lue lisää

Asuminen

   |   
Lasiastioiden, luonnon ikivihreiden kasvien ja led-valosarjojen yhdistelmä taikoo esiin satumaisen joulutunnelman. Täytä esimerkiksi muutama iso lasipurkki tai ...
Lue lisää
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä

Ekologisuus, kierrätys

   |   
  Kierrätys on arkinen teko, jolla voimme osaltamme vaikuttaa päivittäin ympäristön tilaan. Kun kierrätämme, tuotteisiin sitoutunut energia sekä luonnosta saadut ...
Lue lisää

Ympäristö

   |   
Matala Itämeri on herkkä haavoittumaan. Yhteistyö on tarpeen, jotta saamme pienen, mutta ainutlaatuisen meremme terveeksi.   Puhdas luonto kirkkaine vesistöineen on osa ...
Lue lisää
Fortum-cta-banneri-600x400-1
Tietoa hinnoista
Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee
ma-pe klo 8–17

Yksityisasiakkaat tai kotitaloudet
0200 19000
Yritysasiakkaat
0200 19100
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa
+358 10 45 66080

Voit lähettää viestin tai jättää
soittopyynnön:

 Ota yhteyttä

Muuttopuhelin 24h
Sähkösopimus uuteen kotiin
0200 80000 (pvm/mpm)

Kaukolämmön vikailmoitukset 24h
0800 1 90090

Tilaa Fortumin uutiskirje

Saat kuukausittain sähköpostiisi kiinnostavia vinkkejä asumiseen, energiansäästöön ja liikkumiseen.
TILAA