20.03.2023
4 Min

Oma Fortum -sovellus – mikä se on ja miten se toimii?

Oma Fortum on Fortumin kotiasiakkaille suunnattu helppokäyttöinen sovellus sähkön kulutus- ja kustannusseurantaan sekä sopimusten kätevään hallinnointiin. Oma Fortum toimii sekä mobiilisovelluksena että verkkopalveluna, ja kirjautuminen onnistuu molempiin samalla tunnuksella. 

Tästä  jutusta löydät kokoamamme ohjeet Oma Fortum -sovelluksen käyttöön havainnoillistavien kuvien kera. 

Oma Fortumia voit käyttää sovelluksessa tai verkkosivuilla

Oma Fortum -sovel­luk­sesta mm. löydät kaikki sopimuksesi ja sopimus­tietosi, seuraat sähkön­ku­lu­tustasi ja kertyneitä kustan­nuksia. Sovellus on Fortumin sähkö­so­pi­mus­asiak­kaille maksuton ja se on ladat­ta­vissa Android- ja iOs -puhelimiin sekä table­teille. Lataa Oma Fortum -sovellus oman laitteesi sovelluskaupasta.

Oma Fortum -verkko­pal­ve­luun pääset Fortumin verkkosivuilla klikkaamalla kirjaudu-ikonia sivun oikeassa yläkulmassa.

Mistä näen sähkönkulutukseni?

Kun kirjaudut sovellukseen, näet ensimmäisenä sähkönkulutuksesi kuluvan kuukauden aikana euroissa ja kilowattitunneissa. Klikkaamalla kuvassa sinisellä merkittyä riviä pääset tutkimaan sähkönkulutustasi tarkemmin. 

Kuvassa näet käyttöpaikan sopimukseen perustuvat yleistiedot. 

Näyttökuva 2023-3-20 kello 10.32.39

Seuraavana näkymänä aukeaa kuluvan kuukauden kulutus kilowattitunneissa ja kertynyt kustannus edelliseen päivään mennessä. Voit myös vertailla helposti eri vuosien sähkönkulutustasi ja näet kyseisten kuukausien keskilämpötilat kuvassa vuosipalkkien oikealla puolella. 

IMG_6862

Onko sähkönkulutuksessasi piikkejä?   Voit seurata sähkönkulutustasi myös päivä-, viikko-, kuukausi - tai vuosikohtaisesti. Tämä kohta löytyy alimmaisena sovelluksen sähkönkulutussivulta. Voit tarkastella myös lämpötilan vaikutusta sähkönkulutukseesi valitsemalla kohdan näytä lämpötila. Sivun pohjalta voit valita haluamasi tarkastelujakson.

Jos sopimuksesi on Carunan alueella, näet tässä näkymässä myös jaottelun kertyneestä energiankulutuksestasi yhdessä sähkönsiirtomaksun ja verojen kanssa.

Mistä näen pörssisähkön hinnan?

Jos sinulla on pörssisähkösopimus (Fortum Tarkka), niin pääset seuraamaan sähkön tuntikohtaisia spot-hintoja klikkaamalla sovelluksen etusivulta Fortum Tarkka hinta nyt -riviä.

Näyttökuva 2023-3-20 kello 10.36.09

Sinulle avautuu näkymä, josta näet kuluvan vuorokauden tuntien spot-hinnat. Seuraavan vuorokauden hinnat tulevat näkyviin joka päivä klo 15.

Hintavahti  on loistava työkalu pörssisähköasiakkaillemme ja mielenkiintoista seurattavaa myös sähköstä muuten vain kiinnostuneille. Sen avulla voit asettaa hälytyksen, jos tuntihinta nousee tai laskee alle määrittelemäsi rajan.

Mistä näen sähkösopimukseni tiedot? 

 

Oma Fortumissa näet voimassa olevat sähkösopimuksesi valitsemalla vasemman yläkulman valikosta kohdan Sopimukseni. Klikkaa sopimuksen nimeä, niin pääset sopimuksen tietoihin.


Näyttökuva 2023-3-20 kello 10.38.10
Mitä jos sopimukseeni tarvitsee tehdä muutoksia?

Tiesitkö että Oma Fortumissa onnistuu sopimuksen muuttaminen uuteen kotiisi? Kun muutat, niin sinun ei tarvitse irtisanoa sopimustasi, vaan voit siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen. Mene Sopimukseni-osioon ja klikkaa sopimuksesi nimeä. 

Avautuneessa näkymässä näet sopimuksesi tiedot - kuten välityspalkkion, sopimuksen alkamispäivän sekä laskutuksen tahdin. Kun selaat sivua alaspäin, löydät linkkejä. Valitsemalla “Siirrä sopimus” pääset tekemään muuttoilmoituksen omalle sopimuksellesi - siirrämme sen uuteen kotiisi samoilla hinnoilla ja ehdoilla. 

 

Samasta osiosta voit myös vaihtaa sähkösopimustasi - huomioiden määräaikaisten sopimusten sitovuuden. Voit myös päivittää sopimuksesi alkuperän esimerkiksi 100% aurinkosähköön. 

Älylataus

Oletko vannoutunut sähkö- tai hybridiautoilija? Oma Fortum -sovellukseen on tulossa sähköauton älylataus -ominaisuus, joka lataa autosi automaattiseti edullisimpien tuntien aikana. Näin saat hyödynnettyä edullisempaa sähköä ja osallistut samalla sähköpiikkien tasaamiseen.

 

Lataa Oma Fortum -sovellus puhelimeesi täältä!

New call-to-action