05.06.2019
1 Min

Vihreän sähköyhtiön valinta on ilmastoteko

Ympäristötietoinen Sofia Hellgren torjuu ilmastonmuutosta arjessaan pienin askelin.


Helsinkiläiselle Sofia Hellgrenille sähkö­yhtiön valinta ei tuottanut pään­vaivaa. ”Kun tarvitsin ensimmäisen oman sähkös­opimuksen kaksi vuotta sitten, Fortum oli minulle ilmiselvä valinta”, kertoo sosiaalisen median parissa työskentelevä ja kestävistä elämän­tavoista kiinnostunut Sofia.

Sofia asuu 25 neliön yksiössä laajoista puisto­alueistaan tunnetussa Munkkivuoressa. Hän elää luonnonläheisesti – ja ympäristöä säästäen. Sofia rakastaa kestokasseja ja tykkää ostaa kierrätettyjä vaatteita ja vintage-­tavaraa.
”Mietin paljon ilmastonmuutosta arjessani. Hyödynnän luonnonvaloa ja kulutan vain vähän sähköä ja vettä. En ole aktivisti, joka yrittämällä yrittää parantaa maailmaa, mutta olen oppinut vanhemmiltani muun muassa sen, että jos en tarvitse sähköä, niin en käytä sitä.”


Sofialle suomalainen, luonnosta huolehtiva yhtiö on ollut myös periytyvä arvovalinta, sillä myös Sofian vanhemmat ja sisko ovat Fortumin asiak­kaita.


”Olen aina tiennyt, että Fortum on ympäristö­ystävällinen yhtiö – puhuuhan slogankin puhtaammasta maailmasta. Kun otin sähkö­sopimuksen, niin kaikkialla korostui se, että sähkön­tuotanto on päästötöntä ja tukee kestävää kehitystä. Se sopii hyvin omiin arvoihini”, hän kertoo.


Sofian mukaan ilmastonmuutoksen torjunnassa pitäisi ottaa pikaisesti sata askelta eteenpäin. Ei pakottamalla, vaan pienillä arkisilla valinnoilla.


”Minulle yksi tärkeä askel on juuri se, että tuen suomalaista vastuullista sähköyhtiötä.”

Sähköä säästeliäästi käyttävä Sofia haluaa seurata omaa sähkönkulutustaan ­Fortumin sovelluksella, vaikka maksaakin kiinteää kuukausi­hintaa. Hänellä on Fortumin Vakio-sähkö­sopimus, joka on 100% hiilidioksidivapaata sähköä.

”Sähkönkulutukseni on tosi pientä. Vakio on ollut minulle helppo valinta, koska tiedän ennakkoon, mitä maksan joka kuukausi. Näen kulutukseni ja laskujeni tilanteen sovelluksessa yhdellä silmäyksellä. Jos minulla on ollut jotakin kysyttävää, niin olen saanut heti apua chatin avulla. Kaikki on ollut ihan uskomattoman helppoa”, Sofia kiittelee.

 

Sofian vinkit pieniin ilmastotekoihin:


• Sammuta valot, kun et tarvitse niitä.
• Suosi kestokasseja.
• Vältä ruokahävikkiä ostamalla vain mitä syöt.
• Tee järkeviä, kestäviä ja käytännönläheisiä kulutusvalintoja.

Vinkki!

Tiesitkö että voit valita meiltä mm. 100% aurinkosähköä? Tutustu osoitteessa fortum.fi

 

teksti: Mirkka Helkkula Kuva: Heli Blåfield

New call-to-action