08.06.2018
2 Min

Viilein ratkaisu jäähdytykseen

Fortumin Kaukokylmä on rakentunut länsimetron varrelle. Sillä jäähdytetään jo esimerkiksi kauppakeskus AINOA Tapiolassa, kauppakeskus Ison Omenan laajennusosa Matinkylässä, Metsä-Tapio­lan toimistokiinteistö ja asuintalot sekä Elisan ja Tiedon palvelinkeskukset.

"Fortum Kaukokylmä on keskitetty ja ympäristöystävällinen tapa tuottaa jäähdytysenergiaa", kertoo myyntipäällikkö Sami Kallio Fortumilta.

"Sen toimintaperiaate on lähes sama kuin kaukolämmössä, mutta jäähdytysverkostossa virtaa kylmää vettä."

Kaukokylmä tuotetaan Suomenojan lämpöpumppulaitoksella HSY:n puhdistamasta jätevedestä sekä merivedestä. Laitokselta jäähdytetty vesi johdetaan eteenpäin maanalaista jäähdytysverkostoa pitkin viilentämään asiakkaidemme kiinteistöjä.

Tämä tuotteemme sopii erinomaisesti uusiin asuinkerrostaloihin ja toimistorakennuksiin, joissa se pitää sisäilman lämpötilan miellyttävänä asumiseen ja työntekoon. Se poistaa kiinteistöistä tehokkaasti ja luotettavasti kaiken ylimääräisen lämmön ja kosteuden.

Etenkin Espoon metroasemien ympäristössä rakennetaan paljon uusia ja saneerataan vanhoja kiinteistöjä. Vanhempiin rakennuksiin kaukokylmän hankkiminen on kustannustehokasta putkiremontin yhteydessä, jolloin työstä ei aiheudu asukkaille ylimääräistä haittaa.

"Fortum Kaukokylmä sopii aina asuinkerrostalojen mukavuusviilennyksestä palvelinkeskusten jäähdytykseen ja kaikkeen siltä väliltä", Sami summaa.

Jäähdytysverkostoa laajennetaan jatkuvasti. Tänä keväänä rakennamme jäähdytysverkoston Tapiolasta Otaniemeen. Rakentamisessa hyödynnämme ylimääräiseksi jääneen kaukolämpöputkiston jäähdytyksen käyttöön, jolloin katuja ja viheralueita ei tarvitse juurikaan kaivaa auki.

"Suunnittelemme parhaillaan myös jäähdytysverkostomme laajentamista Leppävaaraan asti", Sami sanoo.

Kuusi hyvää syytä valita Fortum Kaukokylmä

1. Edullisuus. Keskitetty tuotantomme mahdollistaa suuremmat jäähdytysyksiköt, minkä takia pystymme tuottamaan jäähdytysenergiaa kustannustehokkaasti.

2. Ekologisuus. Kaukokylmästä aiheutuu huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin tavanomaisesta kiinteistön jäähdytyslaitteistosta.

3. Sopiva sisäilma ympäri vuoden. Liian korkea lämpötila heikentää sisäilman laatua, ja koneiden ja sähkölaitteiden vikaantumisriski kasvaa. Kaukokylmä jäähdyttää tehokkaasti auringonpaisteesta, tietokoneista sekä muista sähkölaitteista syntyvän ylimääräisen lämmön.

4. Kiinteistön kunnossapito helpottuu. Pidämme huolta asiakkaan puolesta jäähdytysenergian toimittamisesta, jolloin asiakkaan ei tarvitse huolehtia jäähdytyskoneiston huollosta.

5. Tilat hyötykäyttöön. Kun olemassa oleva jäähdytys korvataan kaukokylmällä, tilaa saadaan muuhun käyttöön. Kaukokylmälaitteet mahtuvat tavallisesti tekniseen tilaan lämmönjakolaitteiden kanssa.

6. Järjestelmän joustavuus. Kaukokylmässä maksat jäähdytysenergian toteutuneesta kulutuksesta, mikä mahdollistaa joustavuuden suunniteltaessa muutoksia kiinteistöön.

Lue lisää: fortum.fi/kaukokylma

New call-to-action