08.06.2018
3 Min

Sähkösopimus muuttolaatikoiden kylkiäisenä

”Muutto on takana ja sähkötkin toimivat”, iloitsevat Aarne Töllinen ja ranskanbulldog Hertta, kun uudessa omakotitalokodissa on pari yötä takana.

Muutto sujui kivasti tutun kaveriporukan voimin. Yhdessä on tehty ainakin kymmenen muuttoa. Vielä pari päivää Töllisen perheessä elellään muuttolaatikoiden keskellä, mutta pikkuhiljaa tavarat löytävät omat paikkansa.

Aarne Töllinen ja Pirita-vaimo suunnittelivat muuttoa pitkään ja huolellisesti. Tarkoitus oli löytää koti, josta ei ole kiire pois. Noin puoli vuotta meni, kunnes oman tuntuinen ja omat kriteerit täyttävä talo löytyi Vantaalta Sipoonkorven kainalosta. Vanha asunto merellisessä Itä-Helsingissä piti toki ensin myydä pois, mutta muutto sisämaahan ei harmittanut. Nyt elintilaa on noin 130 neliötä: olohuone, keittiö, kodinhoitohuone ja kolme makuuhuonetta. Uudessa kodissa on paljon avaraa tilaa, jossa voi viettää yhteistä aikaa perheen kesken. On valoa ja väljyyttä. Ja oma piha!

Hertta-koira pääsee ulos itsekseen

Aarnen ja Piritan ranskanbulldoggi Hertta otti heti uuden kodin omakseen. ”Hertta oli tyytyväinen, kun tutut hajut kulkeutuivat mukana. Hertan on kiva tepsutella ympäriinsä, kun uusi koti on yhdessä tasossa”, Töllinen kertoo.

 

1611_muuttaja_koira_367px

Aiempi rivitalokoti oli kaksikerroksinen, ja koska Hertta päätti jossain vaiheessa olla kulkematta portaita, yhdessä kerroksessa oleva omakotitalo on enemmän sen mieleen. Koiralle tehtiin uuden kodin pihaan aitaus, jonne se pääsee ulkoilemaan itsekseen.

Toki Hertan hyvinvointi on Aarnelle ja Piritalle tärkeää, mutta vielä olennaisempi kriteeri uudelle kodille oli energiatehokkuus.

”Halusimme tehdä vastuullisia valintoja, jotka myös pienentävät asumiskustannuksiamme. Uudessa kodissamme on poistoilmalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys eli huoneilmasta otetaan lämpö talteen ja hyödynnetään se käyttöveden ja lattialämmityksen veden lämmittämiseen”, Töllinen kertoo.

Olohuoneessa on myös varaava takka, jossa kannattaa polttaa puuta etenkin talvella. ”Kesälle suunnittelimme, että poistoilmalämpöratkaisuun lisätään aurinkoenergian talteenottojärjestelmä. Haluamme mennä koko ajan omavaraisempaan ja energiatehokkaaseen suuntaan.”

Luotettava sähköyhtiö - ja edulliset muuttolaatikot1611_muuttaja_pesukone_367px

Koska energia-asiat ovat Aarnelle ja Piritalle tärkeitä, he vertailivat ennen muuttoa sähköyhtiöiden suhtautumista uusiutuvaan energiaan, kuten aurinkovoimaan. Fortum oli luotettavana toimijana ensisijainen valinta sähköyhtiöksi. Töllisille oli tärkeää, että se tarjoaa asiakkailleen avaimet käteen -aurinkoenergiaratkaisuja ja muutenkin yhtiön asiakkailleen myymä sähkö on uusiutuvaa energiaa.

”Tietysti myös sähkön hinnalla on merkitystä”, Töllinen sanoo. ”Innostuin mahdollisuudesta seurata sähkön hintaa eri vuorokauden aikoina ja valita edullisin aika esimerkiksi astioiden ja pyykin pesuun. Joku voisi sanoa, että säästöt ovat pieniä, mutta minusta on kiinnostavaa seurata omaa kulutusta ja tehdä pieniä tärkeitä valintoja.”

Ehkä tärkein yksittäinen syy ryhtyä Fortum asiakkaaksi juuri muuton hetkellä oli muuttopalvelu Niemen tarjous Fortumin asiakkaille.

”Me tarvitsimme noin sata muuttolaatikkoa. Huomasimme sähköyhtiöitä vertaillessamme, että Fortumin asiakkaat saavat Niemeltä laatikot puoleen hintaan. Sillä tavalla hankimme markkinoiden edullisimmat muuttolaatikot. Ja tulipa kerrankin tehtyä sähkösopimus ajoissa.”

Aarnen vinkit muuttajalle

  1. Unohda banaanilaatikot. Kunnon muuttolaatikoita käyttämällä nopeutat pakkaamista, helpotat kuljettamista ja pidät tavarat ehjinä. Muuttolaatikot ovat muuttamista varten, banaanilaatikot banaaneja varten.
  2. Aika on rahaa. Kokoa muuttoprojektin vaiheet paperille hyvissä ajoin ja pohdi, kuinka niitä voi sujuvoittaa. Aloita pakkaaminen ajoissa. Pakkaaminen nopeutuu kunnon laatikoilla, muuttopäivä riittävän suurella autolla ja kaikki muu perusteellisilla tehtävälistoilla.
  3. Hyödynnä kotitalousvähennys. Muista tarkistaa, kuuluvatko muuttohommat, kuten muuttosiivoukset, kotitalousvähennyksen piiriin. Monesti ne kuuluvat.
  4. Auta ystävää. Valtaosa ei välitä muuttamisesta tai suorastaan inhoaa sitä. Muuttopäivien murheita ovat pesukone ja kirjahylly – harva kantaa niitä huvikseen. Anna siis auttava käsi muuttavalle ystävälle. Silloin saat myös omaan muuttopäivääsi riittävästi apureita.

Helpota muuttoasi

Soita Fortum Muuttopuhelimeen 0200 80 000 (pvm/mpm), kun tarvitset sähköt uuteen kotiisi. Muuttopuhelin palvelee 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Puhelinsoitolla nykyinen sähkösopimuksesi siirtyy uuteen osoitteeseen ja Fortum hoitaa tarvittavat toimet verkkoyhtiölle.

Voit myös tehdä sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen fortum.fi-palvelussa itsellesi sopivana hetkenä.

Räätälöi itsellesi kätevä ja kattava Muuttajan muistilista Fortumin kotisivuilla. Se helpottaa muuton suunnittelua ja toteutusta. Voit lähettää muistilistan sähköpostiisi. Muistilista on myös tallennettavissa Oma Fortum -mobiilisovellukseen.

Etu Niemi Palveluiden muuttopalveluista

Saat asiak­kaa­namme Niemen muutto­palveluista 10 % alennuksen. Saat muuttoapua juuri sen verran kuin tarvitset: Laajimmillaan palvelu sisältää muuttolaatikot ja muut muuttovälineet, tavaroiden pakkauksen, pakkausmateriaalit, kalusteiden ja kulkuväylien suojauksen sekä tavaroiden paikalleen laiton ja kalusteiden kasauksen uudessa kodissa. Hyödynnä etu tästä! 

 

Lue myös:

Kevyesti eroon turhasta tavarasta muuton yhteydessä

 

New call-to-action