08.06.2018
2 Min

Elokuun kuutamojuhlat huipentavat kesän – parhaat vinkit järjestäjälle

Tärkeintä juhlissa on, että ihmiset viihtyvät! Kun puitteet ovat sopivasti kunnossa, vieraat osaavat ihan varmasti nauttia ja hieno tunnelma syntyy itsestään. Jätä turha hössötys ja muista itsekin innostua unohtumattomasta illasta, jonka olet järjestänyt ystävillesi loppukesän huipennukseksi. Näin onnistut:

1. Keksi tarttuva teema

Perinteisten rapujuhlien pääohjelmanumero – saksiniekkojen syöminen – kestää lisukkeineen ja snapsilauluineen useita hilpeitä tunteja. Jos et välitä ravuista, juhli vaikka kreikkalaisittain: grillattuja vartaita, halloumijuustoa sekä rapeita kasviksia, hieman ouzoa ja tanssina zorbas. Koko perheen sadonkorjuukesteissä nautitaan hedelmä- ja vihannesherkuista. Venetsialaisissa pääosa kuuluu valoille sekä ilotulituksille ja ruuaksi sopii mikä tahansa helposti syntyvä pikkupurtava.

2. Valitse juhlapaikka

Parvekkeella tai terassilla voit järjestää tunnelmalliset juhlat muutamalle ystävälle, mutta grillaaminen ei ole tulipalovaaran takia suositeltavaa. Rivitalon takapihalle mahtuu isommatkin kekkerit – eikä ole yhtään pöllömpi idea kutsua naapurit hauskanpitoon. Jos haluat hyödyntää sähköä ruuan valmistuksessa tai juhlapaikan valaisussa, kannattaa uhrata hetki juhla-alueen suunnitteluun, jotta saa sijoitettua sähkölaitteet sähköpisteiden lähelle.

Muistathan, että ulkotiloissa sähköturvallisuuteen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Ulkona käytettävien sähkölaitteiden on aina oltava suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia.

3. Terassilämmitin lämmittää kesäillassa

Pieni 1 000 watin infrapunalämmitin sopii parvekkeelle, kun taas tehokkaalla 9 000 watin kaasulämmittimellä lämpiää isompikin terassi. Kaasulämmittimet soveltuvat isojen tilojen lämmittämiseen ja sähkölämmitin loistavasti parvekkeelle tai pienelle terassille. Lämmittimien teho vaihtelee 300 watin ja jopa 19 500 watin välillä – valinta tehdään lämmitettävän tilan koon mukaan.

Ison kaasulämmittimen käyttö maksaa pitkälle jopa toista euroa tunnissa ja pieni parvekkeen lämmittävä sähkökäyttöinen lämmitin syö noin 15 senttiä tunnissa.

4. Luota nyyttikestihenkeen

Vieraat viihtyvät yleensä vieläkin paremmin, kun saavat osallistua itse esimerkiksi tuomalla yhteiseen pöytään jotakin teemaan sopivaa tarjottavaa. Yhtä lailla voit pyytää juhlaväkeä tuomaan juomaa, koristeita tai musiikkia, jolloin saatat itsekin yllättyä lopputuloksesta.

5. Inspiroidu koristelusta

Etsi lehdistä, kirjoista ja blogeista ideoita teemasi mukaiseen koristeluun. Puiden oksista roikkuvat valot ja kiinalaishenkiset paperikoristeet loihtivat pihasi gaalatilaksi. Teemalle uskolliset lautasliinat, pöytäliinat ja astiat kruunaavat kattauksen.

Oikeanlaisia lamppuja valitsemalla voit loihtia tunnelmallisen valaistuksen. Lämpimänväriset pinnat kuten luonnonkivet ja kivetykset valaistaan lämpimällä valkoisella valolla (3 000 K)*. Harmaat ja mustat rakennelmat valaistaan neutraalilla eli viileämmällä valkoisella valolla (4 000 K)*. Voit tilata ulkotiloihin sopivia, energiatehokkaita led-lamppuja helposti Fortum Storesta.

Myös esimerkiksi Airam LED -retkilyhty valaisee juhla-aluetta kauniisti ja energiatehokkaasti. Lyhdyistä on myöhemmin hyötyä myös moneen muuhun tarpeeseen.

5. Valmistele juhlapaikka

Päätä ruuan valmistuspaikat ja vie paikalle tarvittavia välineitä: grillihiiliä, vartaita, öljyä sekä suti, talouspaperia jne. Päätä etukäteen, missä juhlavieraat istuvat ja tarvitsetko mahdollisesti pöytiä ja tuoleja lainaksi. Entä tuleeko juhliin tanssialue ja musiikkia? Puntaroi tarkasti turvallisuusnäkökohdat, jos käytät avotulta tai kynttilöitä. Muista varata roskapusseja, jotta juhlapaikka pysyy siistinä.

6. Ota muut huomioon

Lähempänä juhlia voit ilmoittaa naapureille juhlista, jos epäilet, että ääntä syntyy normaalia enemmän. Oikein isoista pirskeistä pitää ilmoittaa myös poliisille. Myös ilotulitteiden käytöstä tulee ilmoittaa poliisille.

Hauskaa elokuun iltaa!

 

Nauti kesästä - kokkaa ulkona

Fortum Storesta tilaat helposti energiatehokkaita led-lamppuja tummuviin iltoihin

 

*Valonlähteen värilämpötila ilmoitetaan Kelvin-luvulla (K): 3000 K on lämmin valkoinen ja 4000 K neutraali valkoinen.

 

 

 

New call-to-action