07.12.2021
3 Min

10 pakkausvinkkiä muuttoon

Muutto on urakka, joka helpottuu tuntuvasti hyvällä suunnittelulla. Pakkaamisen voi myös tehdä monella tavalla. Keräsimme parhaat kymmenen vinkkiä yhteen, joissa pakkaamisesta tehdään niin helppoa kuin mahdollista – ja sen lisäksi vältetään turhaa pakkausmateriaalin ostoa. Kun hyödynnät kotoa jo löytyviä kierrätysmateriaaleja ja pakkaat erilaisia tavararyhmiä yhteen, voit säästää niin aikaa, tilaa kuin ympäristöä. Pakkaamisesta  voi tehdä helppoa ja mahdollisimman ekologista. Voit katsoa vinkit videolta ja lukea videon alapuolelta vielä muistilistan.

 

1. Pakkaa laatikot tasapainoisesti.

Pidä huolta, että laatikossa paino jakaantuu tasaisesti. Älä pakkaa painavien esineiden, kuten kirjojen, laatikoita ihan täyteen, jotta laatikon jaksaa vielä nostaa ja kantaa. Painoa kannattaa kokeilla nostamalla laatikkoa, kun tavaraa on jo pakattu puoleen väliin.

2. Merkitse laatikkoon joko tussilla tai esimerkiksi värirtarralla, mihin huoneeseen se kuuluu.

Tämä helpottaa sitä, että laatikot päätyvät heti muutossa oikeaan huoneeseen, eikä tavaroita tarvitse etsiskellä uudessa kodissa.

3. Hyödynnä pakkaamiseen jo kotoa löytyviä koreja ja laukkuja sekä kodin tekstiilejä ja vaatteita.

Kotona olevat laukut ja korit pakataan joka tapauksessa mukaan, joten osa tavaroista kannattaa pakata niiden sisään. Jotta tavarat eivät pääse heilumaan laukun sisällä, voit pehmustaa ja tukea esineet kodin tekstiileillä ja vaatteilla – jotka niin ikään pakattaisiin joka tapauksessa.

4. Rullaa viikatut vaatteet, ne vievät rullattuna vähemmän tilaa.

Kun pakkaat vaatteet rullina jo omistamiisi matkalaukkuihin, ne mahtuvat paremmin ja samalla näet heti laukun avatessa, mitä siellä on. Sen lisäksi laukkujen tila tulee hyödynnettyä muuttopakkauksena.

5. Pakkaa henkarissa olevat vaatteet sellaisenaan joko vaatepusseihin tai jätesäkkeihin.

Henkarit sotkeutuvat usein helposti kuljetuksessa, ja niitä on vaikea pakata järkevästi. Ota muutama henkarillinen vaatteita kerralla nippuun ja pakkaa ne joko vaatepussiin tai jätesäkkiin. Niin vaatteet kuin henkarit pysyvät järjestyksessä, ja henkarit voi nostella suoraan tangolle uudessa kodissa.

6. Estä kaulakorujen sotkeutuminen kiinnittämällä ne vessapaperihylsyn ympärille.

Onko mitään ärsyttävämpää, kuin selvitellä toisiinsa sotkeutuneista kaulakoruja toisistaan tuntikaupalla? Kun kiinnität kaulakorusi vessapaperihylsyn ympärille, ne pysyvät järjestyksessä muuttokuljetuksessa.

7. Pakkaa ruokatavarat puhtaaseen, kannelliseen laatikkoon.

Näin estät turhat sotkut ja varmistat, että kuivat elintarvikkeet saapuvat käyttökelpoisina myös uuteen kotiin.

8. Helposti särkyvät viinilasit voi pakata joko omiin pakkauksiinsa pahvivälikköjen avulla tai pehmustaa sanomalehdillä ja laittaa sopiviin kenkälaatikoihin.

Pahvivälikköjä voi ostaa tai tehdä itse pahvista. Kenkälaatikot tai muut sopivan kokoiset laatikot ovat myös hyviä viinilaseille silloin, kun niiden korkeus on lähellä viinilasien korkeutta, ja niihin mahtuu kaksi lasia vierekkäin – tällöin lasin eivät pääse heilumaan liikaa laatikossa. Pehmusta lasit käärien ne sanomalehtiin ja laitan toinen laseista kanta ylöspäin, ja toinen kanta alaspäin vierekkäin laatikkoon, niin ne mahtuvat parhaiten.

9. Suojaa astiat, kuten mukit ja syvät lautaset, käärimällä ne sanomalehtiin.

Sanomalehdet ovat todella hyvä suoja astioille, muuta ei tarvita. Varmista kuitenkin, että pakkaat asiata pehmustaen niitä tarpeeksi ja tarpeeksi tiiviisti, jotta ne eivät pääse heilumaan kuljetuksessa

10. Särkyviä esineitä ja astioita voi suojata ja pehmustaa myös kodin tekstiileillä, kuten pyyhkeillä.

Tällöin sinun ei tarvitse pakata tekstiilejä erikseen, vaan saat tuplahyödyn.

Parhaimmillaan voit onnistua pakkaamaan tavarasi muuttoa varten käyttämättä lainkaan kertakäyttöisiä pakkausmateriaaleja!

Muuttokiireissä saat sähköt uuteen kotiin helpoiten Fortumin Muuttopuhelimesta! Muuttopuhelin palvelee ma-pe 8-20 ja la 9-16 numerossa 0200 80000 (pvm/mpm).
 
New call-to-action