01.12.2023
3 Min

Lisää ennakoitavuutta sähkölaskuihin ja mielenrauhaa itsellesi

Sähkölasku on yksi elämän peruskuluista, johon moni toivoo ennakoitavuutta. Etenkin kun lämpömittari talvella laskee alemmas, se tarkoittaa meillä pohjolassa sähkönkulutuksen nousua ylemmäs – ja sen myötä myös suurempaa sähkölaskua. Jos talven sähkölaskut jännittävät, lue tietopaketti lisäpalveluistamme, jotka on räätälöity erilaisiin tilanteisiin lisäämään sähkölaskujen ennakoitavuutta ja hallintaa. Kun valitset sinulle sopivan palvelun, voit ottaa kaikki vuodenajat rauhaisammin mielin vastaan.

Fortum Maksujousto – tasaisempia sähkölaskuja vuoden ympäri

Jos kuukausien välinen suuri vaihtelu sähkölaskuissa aiheuttaa sinulle päänvaivaa, Fortum Maksujousto antaa tasoittaa laskun loppusummaa tai siirtää maksua eteenpäin. Palvelu jakaa koko vuoden sähkolaskusi tasaisempiin eriin, josta saat Maksuehdotuksen kuukausittain. Sinulla on kuitenkin aina mahdollisuus säätää itse maksusi ja valita normaalia sähkölaskua vapaammin, milloin maksat ja minkä suuruisen erän kerrallaan. 

Kun hankit Fortum Maksujousto -palvelun, sinulle luodaan Maksujoustotili, johon kaikki Fortum sähkösopimukset liitetään. Tätä lisäpalvelua ei suositella kuitenkaan Vakio -sopimukselle, sillä Vakio -sopimuksessa on jo kiinteä kuukausihinta.

Maksujouston edullinen kuukausittainen palvelumaksu on 4,90 € ja se laskutetaan automaattisesti sähkölaskusi yhteydessä. Maksujouston avulla sähkölaskut pysyvät tasaisempina läpi vuoden, ja sinulla on aina itselläsi hallinta siihen, millaisen erän maksat milloinkin. Maksujousto tarjoaa tilaajalleen kahden kuukausi­maksun suuruisen jouston. Saat itse päättää, milloin jouston käytät, milloin maksat ja kuinka paljon kerrallaan – tai voit pitää taukoa maksuissa, ilman korkoa.

Kenelle Fortum Maksujousto sopii?

Maksujousto sopii sinulle, jotka haluat jakaa sähkölaskujen summat tasaisemmin pitkin vuotta ja päättää itse, minkä verran milloinkin maksat kerrallaan.

Jos sinulla on jo Fortumin sähkösopimus, voit tilata Maksujouston Oma Fortum-palveluun kirjautumalla tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme, joka lisää palvelun sopimukseesi. Jos sinulla ei ole vielä Fortumin sähkösopimusta, voit tilata haluamasi sähkösopimuksen sekä Maksujousto-palvelun samasta paikasta, alla olevasta linkistä.

Tutustu Maksujoustoon paremmin täältä.

Fortum Maksuturva -vakuutus  – Vakuuta taloutesi pahan päivän varalle 

Kodin talouden turvaaminen on fiksua ja tuo mielenrauhaa pahan päivän varalle.
Elämässä toisinaan sattuu ja tapahtuu, ja siksi olemme halunneet lisätä asiakkaittemme turvaa elämän ikävämpien yllätysten edessä. Fortum Maksuturva -vakuutuksen korvaus kattaa isonkin sähkölaskun kulut ilman omavastuuta. 

Fortum Maksuturva auttaa, kun kohtaat yllättäen työttömyyden, työkyvyttömyyden tai joudut sairaalaan. Tämän vakuutuksen voivat ottaa Fortumin sähkösopimusasiakkaat, ja se korvaa sähkölaskun kokonaan jopa neljän kuukauden ajalta, ilman omavastuuta. 

Kun teet hakemuksen korvausta varten, vakuutus korvaa sähkölaskultasi Fortumin sähkönmyyntisopimuksen osuuden ilman euromääräistä ylärajaa. Minimikorvaussumma on kuitenkin 200 € kuukau­dessa, mikä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvausta maksetaan sinulle aina vähintään tuon summan verran kuussa, vaikka Fortum -sähkösopimuksesi hinta ja sähkönkulutuksesi olisivat todellisuudessa pienemmät.

Fortum Maksuturva ottaa huomioon koko perheesi ja kotitaloutesi tilanteen: se kattaa myös puolison, eikä vakuutusta ole sidottu määräaikaan. Vakuutuksen kuukausimaksu on 5,90 €, ja sen voi irtisanoa milloin tahansa.

Missä tilanteissa Maksuturva korvaa ja kenelle se sopii?

Maksuturvan korvauksen saa, jos kyseessä on yhtäjaksoinen 30 vrk pituinen vastentahtoinen työttömyys, työkyvyttömyys tai sairaalahoito, ja korvausta haetaan ehtoja noudattaen heti 30 vrk:n jälkeen. 

Vakuutuksen voivat ottaa täysin terveet, työkykyiset 18-64 vuotiaat, jotka ovat toistaiseksi voimassaolevassa työsuhteessa tai 18-78 vuotiaat eläkeläiset tai varhaiseläkeläiset. Vakuutuksen voi ottaa silloin, kun tiedossa ei ole tulossa olevaa irtisanomisilmoitusta tai työttömyyttä, vakavaa sairautta, terveysongelmaa, henkilövahinkoa tai tulossa olevaa sairauslomaa.

Tutustu Maksuturvaan paremmin täällä.

Fortum Hintatakuu – Lukitse pörssisähkön hinta koko kuukaudeksi 

Jos käytössäsi on vaihtuvahintainen Fortum Tarkka -pörssisähkö ja haluaisit lisätä ennustettavuutta sähkölaskuusi, Fortum Hintatakuu -lisäpalvelu sopii sinulle. Palvelun avulla voit lukita pörssisähkön hinnan kuukaudeksi kerrallaan hintakiinnitystarjoustemme mukaiseksi. 

Hintatakuu -palvelu tarjoaa parhaat puolet molemmista maailmoista: saat pörssisähkön hintavaihtelun hyödyt, mutta mahdollisuuden myös kiinnittää hinnan kuukaudeksi silloin kun kaipaat enemmän ennakoitavuutta sähkölaskuusi. Tämän lisäpalvelun kuukausihinta on vain 5,90 €.

Kenelle Fortum Hintatakuu sopii ja miten se toimii?

Fortum Hintatakuun voit tilata, kun sinulla on Fortum Tarkka -pörssisähkö. Kun olet tilannut Hintatakuun, hintakiinnitystarjoukset tulevat saataville ja hvyäksyttäväksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina–torstaina Oma Fortum -sovellukseesi. Joka kuu voit itse päättää, lukitsetko hinnan vaiko et. Toteutunut pörssisähkön hinta voi olla joko korkeampi tai alhaisempi, sillä kiinnityshinta määräytyy tarjoushetken markkinatilanteen mukaisesti.

Lue myös:

Mitä on pörssisähkö?

Sähkönkulutus yksiössä, kaksiossa ja omakotitalossa

Löysitkö joukosta lisäpalvelun, joka voisi sopia sinulle ja tuoda mielenrauhaa laskujen ennustettavuuteen?

Tutustu kaikkiin lisäpalveluihimme

Yli 96 tapaa säästää sähköä – lue vinkit!

New call-to-action