26.11.2019
2 Min

Muutto edessä, tila vähissä? Vuokravarasto voi auttaa monessa elämäntilanteessa

Kaupungistumisen myötä on yhä tavallisempaa asua kompakteissa asunnoissa. Usein elintila riittää mukavasti vähän pienemmässäkin asunnossa, mutta ongelmaksi saattaa muodostua varastotilan vähyys – etenkin jos edessä on muutto pienempään asuntoon. 

Vuokrattavat varastot ovat suositumpia kuin koskaan, ja vuokravarasto voikin ratkaista monenlaiset elämäntilanteet ja tilantarpeet, niin pysyvät kuin väliaikaiset. Vuokravarastoja löytyy nykyisin hyvin etenkin suurimpien kaupungien alueilta. 

Varasto voi auttaa muuton yhteydessä

Muuton aikana tulee usein tarve käydä läpi tavaraa ja karsia turha pois. Tähän tarvitaan kuitenkin tilaa ja aikaa, ja väliaikainen varasto saattaa auttaa, jos asunto käy muuton jaloissa liian ahtaaksi pois laitettavien tavaroiden lajitteluun. Etenkin jos tiedossa on pienemmät säilytystilat, varasto voi olla myös hyvä paikka käydä läpi esimerkiksi myytävät tavarat muuton jälkeen rauhassa läpi. Toiset säilyttävät tavaroitaan varastossa pitkään, toiset vain muutamia kuukausia. 

On arveltu, että varastojen suosio voi myös kertoa siitä, ettei tavaraa enää heitetä niin helposti pois, vaan ihmiset mieluummin säilövät tavaransa, joko omaan tai muiden käyttöön. Varasto voi olla hyvä paikka säilyttää esimerkiksi lastentavaroita ja -välineitä kuten lastenvaunuja, jotka voi sitten myydä, kun niille ei enää ole itsellä käyttöä. Varastot voivat näin auttaa kierrätyskulttuuria, kun ahtaus ei saa tekemään hätiköityjä päätöksiä ja heittämään tavaraa kaatopaikalle.

Jos olet muuttamassa, löydät tästä täsmäohjeet sujuvaan muuttoon.

Millaisia varastoja vuokrattavana on?

Valittavana on erikokoisia varastoja, moneen erilaiseen tarpeeseen. Varastojen koko vaihtelee pienimmästä neliön kokoisesta kopista 100-neliöisiin varastoihin. Pienimmän varastokopin voi saada jopa muutamalla kympillä kuussa. 

Suurimmat varastontarjoajat ovat tällä hetkellä Pelican Self Storage ja Cityvarasto. Sen lisäksi kannattaa tarkistaa myös pienempiä toimijoita paikkakuntakohtaisesti. 

Suurin osa Pelicanin varastotiloista ovat yleensä alle 20-neliöisiä, ja Cityvaraston alle 50-neliöisiä. Varaston koko ja vuokra-aika määrittävät varastokopin hinnan. Yleensä varastokopin hinta halpenee varaston koon kasvaessa. Esimerkiksi viisi neliömetriä varastotilaa voi saada vuokrattua Cityvarastolla ja Pelican Self Storagella noin 130–160 euron kuukausivuokralla. Tarjouskampanjat voivat pudottaa, ainakin vuokrasuhteen alussa, hintaa puoleen tai jopa nollille.

Miten varasto vuokrataan?

Varaston pystyy yleensä vuokraamaan joko netissä tai puhelimitse. Vaikka netin kautta varaaminen on kasvava trendi, monet haluavat myös nähdä varastotilan ennen varaamista. Se voi auttaa hahmottamaan omaa tilantarvetta.

Kun asiakas on varannut itselleen sopivan varastotilan, hän saa koodin, jonka avulla pääsee sisään varastohalliin. Tavarat voi sen jälkeen kuljettaa sisään, ja kopin lukitsemisen jälkeen tavarat ovat tallessa. Varastolla voi yleensä käydä milloin vain aamukuuden ja iltakymmenen tai -yhdentoista välillä. Osaan varastoista pääsee myös yöaikaan lisämaksusta, jos sille tulee akuutisti tarve. Tarkat toimintaohjeet kannattaa tarkistaa kuitenkin jokaisen varastofirman kohdalta erikseen.

Millaisissa muissa tilanteissa vuokravarasto voi olla kätevä?

Vuokravarastoja ei käytetä pelkästään muuttaessa, vaan niitä vuokrataan monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Kodin säilytystiloihin ei välttämättä mahdu esimerkiksi perintökalusteita, remonttityökaluja, harrastus- tai urheiluvälineitä. Yrittäjät, veneilijät, keräilijät tai muusikot voivat myös hyötyä lisätilasta – tai varaston voi vuokrata koko irtaimistolleen vaikkapa putkiremontin tai muun remontin ajaksi. 

Tyypillisiä tilanteita ovat esimerkiksi, kun opiskelijat lähtevät vaihtoon ulkomaille tai kesätöihin toiselle paikkakunnalle, tai kun iäkkäämmät ihmiset muuttavat suuresta omakotitalosta pienempään asuntoon –  tai kun ollaan tekemässä remonttia tai rakentamassa taloa. 

 

Oletko muuttamassa? Tästä sähkösopimus helposti uuteen kotiin.

 

 

New call-to-action